De kans dat jij de dans weet te ontspringen is vrij klein. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, of het nu gaat om het verhuizen van een oom, tante, opa, oma of je eigen verhuizing. Het is iets waar velen enorm tegenop kunnen zien, maar toch met de juiste organisatie en vooral gereedschap, is een verhuizing zo geregeld.

Het allerbelangrijkste is, dat je systematisch te werk gaat. Zorg er daarnaast voor, dat je niet met te veel mensen aan het werk gaat, waar vaak wordt gezegd dat vele handen licht werk maken, geldt dit voor een verhuizing niet! Als laatste is vervoer van belang. Ga je voor een bus, aanhanger of meerdere auto’s?

Laadklep
Wanneer je zware spullen moet verhuizen, zoals een bank, tafel of andere meubels. Dan zul je merken dat het hebben van een laadklep ideaal is. Zo kun je de meubels er eenvoudig opzetten en het knopje indrukken zodat de klep vanzelf omhoog gaat. Je kunt bij het huren van een bus dus helemaal zelf bepalen waar deze aan moet voldoen. Woon je in een buitengebied, dan kan het ook handig zijn gebruik te maken van een haal- en brengservice. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij niet beschikt over eigen vervoer. Net als het huren van een auto zo is geregeld, geldt dit voor een bus natuurlijk ook. Wel is het handig om verschillende type bussen met elkaar te vergelijken. Je kunt namelijk vaak beter een keer extra op en neer rijden, dan dat je kiest voor een grotere bus die veel duurder is. Net als het online abonnement voor tv en internet vergelijken zo is gedaan, geldt dit voor het huren van een verhuis bus natuurlijk ook.

Dozen
Voor je gaat verhuizen, is het belangrijk je spulletjes goed en veilig in te pakken. Door te kiezen voor stevige dozen, voorkom je dat spulletjes beschadigd raken of zelfs kapotgaan. Bij een verhuizing in eigen land wil het vaak nog wel lukken om gebruik te maken van normale verhuisdozen. Kies je voor een verhuizing naar het buitenland, dan zal dit doorgaans per vrachtwagen of zelfs per vliegtuig moeten. Je kunt vervolgens eenmaal aangekomen op de plek van bestemming een auto of scooter huren. Zo hoef je niet zelf die kant op te rijden, maar kun je eenvoudig voor een auto reserveren. De kans dat je spullen dan beschadigen is een stuk groter. Het is daarom altijd aan te raden, om de kans van beschadigen tot het minimum te beperken te kiezen voor bananendozen.

Verzekering
Wanneer je een bus gaat huren, dan is een goede verzekering erg belangrijk. Net als dat voor het eerst rijden in het buitenland enorm spannend kan zijn, geldt dit natuurlijk voor een bus ook. Je kunt je voorstellen dat de eerste keer een auto huren net zo spannend kan zijn als het rijden in een bus. Ga je voor een grote bus, dan is deze niet alleen hoger, maar ook een stukje breder. Waar je met een auto de luxe hebt van een binnenspiegel, moet je het bij een bus met enkel de buitenspiegels. Dit lijkt spannender dan dat het is, maar wel even wennen uiteraard. Zorg er dus voor, dat je vooraf goed weet wat er wel of niet verzekerd is. Zo kom je bij een eventueel ongeluk of schade niet voor een verrassing te staan nadat jij je bus hebt ingeleverd.