• Een zaagdiepte tot wel 66 mm en dat met een uitermate compacte machine
  • Zeer krachtig en efficiënt met slechts één accu-pack
  • Voor precies en stofvrij werken

“Wij kennen de hoge eisen van onze klanten – vooral als het gaat om tafelcirkelzagen, de koningsklasse onder de cirkelzagen. Daarom hebben wij een innovative en krachtige zaag ontwikkeld, die aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid en netheid voldoet. En deze zaag kan nog meer“, vertelt Daniel Grün, hoofd productiemanagement hout & perslucht bij Metabo. De nieuwe 18 Volt accu-cirkelzaag KT 18 LTX 66 BL is een echte aanvulling op het uitgebreid assortiment elektrisch gereedschap van de fabrikant uit Nürtinger. Het is de meest unieke accu-cirkelzaag op de markt met een zaagdiepte tot wel 66 millimeter – en dat bij dezelfde grootte als een normale cirkelzaag van 55 millimeter. De KT 18 LTX 66 BL is voorzien van de allernieuwste brushless-motor, waarmee hij het materiaal krachtig tegemoet treedt. „De motor en de krachtige tweetraps overbrenging maken deze zaag bijzonder sterkt en volhardend. Tegelijkertijd is hij zeer compact en heeft maar één accu-pack nodig. Met een LiHD-accu van 8.0 Ah zaagt hij meer dan 100 meter in spaanplaat van 19 mm dik“, zegt Grün.

Bij ieder gebruik de juiste draai
Of het nu gaat om uitsparingen in aanrechtbladen, het zagen van platen bij verbouwingen of dilatatie- en schaduwvoegen: de nieuwe 18 Volt accu-invalcirkelzaag is ideaal voor professionals in de bouw en renovatie, zoals timmerlieden, vloerenleggers, maar ook heel geschikt voor standbouwers en winkelinrichters. Het variabele toerental van de KT 18 LTX 66 BL kan snel met het stelwieltje worden ingesteld. Zo kan de machine voor verschillende materialen worden gebruikt. Het nieuwe toebehorenprogramma van Metabo biedt een ruime keuze aan passende zaagbladen met een diameter van 165 mm. De positie voor de zaagbladwissel kunnen de gebruikers direct aflezen op de schaal voor de zaagdiepte. Het zaagblad kan hier automatisch vergrendeld en dan snel en gemakkelijk verwisseld worden.

Metabo-bouw-gereedschap
Voor nauwkeurig en netjes werken: de 18 Volt accu-invalcirkelzaag KT 18 LTX 66 BL rust spelingvrij op de geleiderail. De meegeleverde stofzak vangt alle spanen moeiteloos op.

Precisiewerk
“Voor alle materialen geldt: de KT 18 LTX 66 BL zaagt altijd absoluut nauwkeurig en netjes“, aldus Grün. De bevestiging op de geleiderail kan spelingvrij worden ingesteld. Daarbij is hij compatibel met het „FS“ geleiderailsysteem van Metabo en vele andere gangbare railsystemen op de markt. En ook met geleiderail zaagt de invalcirkelzaag moeiteloos werkstukken tot 60 mm dik. Op de grote schaal kan de gebruiker de zaagdiepte op de millimeter nauwkeurig instellen. Omdat hij over een dubbele wijzer beschikt, kan de zaagdiepte zowel met als zonder geleiderails worden afgelezen. De hoekinstelling heeft stops bij 0 en 45 graden. Voor exacte overgangen tussen de werkstukken kan het zwenkbereik tot -1 c.q. +46 graden worden uitgebreid.

Om te voorkomen dat de spaanders op de grond vallen
“Niet alleen aan de absolute precisie, maar ook aan de netheid hebben wij bij de ontwikkeling van de zaag extra aandacht besteed“, zegt Grün. „Juist bij werkzaamheden binnenshuis of bij het zagen van gips- of cementgebonden platen met bijzonder fijn stof zijn rondvliegende materiaalresten hinderlijk.“ De meegeleverde stofzak neemt het grootste deel van de spaanders op. Voor optimale netheid kan een stofzuiger worden aangesloten, bijvoorbeeld de nieuwe Metabo accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC. Dankzij het CordlessControl-systeem start deze automatische, zodra de zaag in gebruik wordt genomen – apart met de hand in- en uitschakelen is niet meer nodig. Kan er zonder afzuiging worden gewerkt, dan kan de adapter voor de zuigslang naar wens gedraaid en vergrendeld worden.

De 18 Volt accu-invalcirkelzaag is een aanvulling op het fabrikantoverkoepelende accusysteem Cordless Alliance System (CAS). Binnen CAS zijn er op dit moment meer dan 160 machines en apparaten van verschillende fabrikanten die allemaal compatibel zijn met één accu en naar believen gecombineerd kunnen worden. De KT 18 LTX 66 BL is verkrijgbaar als set met naar keuze twee LiHD 8.0 Ah- of twee LiHD 5.5 Ah accu-packs in de nieuwe Metabo metaBOX-koffer. Inclusief de supersnellader ASC 145, waarmee een LiHD accu-pack van 8.0 Ah in slechts 60 minuten weer volledig is opgeladen. Voor beginners in het „FS“ geleiderailsysteem is de zaag ook verkrijgbaar als set met de geleiderail FS 160. 

Technische gegevens:

  18 Volt accu-invalcirkelzaag

KT 18 LTX 66 BL

Max. zaagdiepte bij 90° 66 mm
Max. zaagdiepte bij 45° 43 mm
Zwenkbereik van/tot – 1/+ 46 °
Zaagblad-Ø x asgat 165 x 20 mm
Max. zaagsnelheid 43 m/s
Gewicht incl. accu 5,3 kg

 

Metabo-bouw-gereedschap-cirkelzaag
De 18 Volt accu-invalcirkelzaag KT 18 LTX 66 BL kan tot wel 66 mm diep zagen. Daarbij zaagt hij de verschillende materialen bijzonder krachtig en efficiënt – en dat met slechts één accu-pack.

Over Metabo
Metabowerke GmbH in Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers op het gebied van metaal en industrie, evenals de bouw en renovatie. Metabo staat voor krachtig accu-gereedschap en is met haar LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accu-segment. Zo heeft Metabo haar visie met betrekking tot een snoerloze bouwplaats inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis voor het accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), dat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten bestaat. Onder de merknaam Metabo wordt een volledig assortiment machines en toebehoren voor alle gangbare toepassingen, maar ook specifieke producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen aangeboden. Het programma van Metabo bestaat uit een omvangrijk assortiment accu-machines, naast machines met snoer en persluchtgereedschap. Metabo werd in 1924 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf, dat behalve op de locatie Nürtingen ook in het Chinese Shanghai produceert. 25 verkooporganisaties en meer dan 100 importeurs zorgen voor de internationale vertegenwoordiging. Wereldwijd werken er ca. 2.000 mensen voor Metabo. Ze hebben in het boekjaar 2018 (van april 2019 tot maart 2020) en omzet van 505 miljoen euro gerealiseerd. Meer over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.