van Berlo: Van weiland tot ankerbout

1702

Een project waarbij alle disciplines in eigen huis zijn betrokken, zo hebben ze de opdrachten het liefst bij Van Berlo.

Van Berlo uit het Brabantse Veghel geniet internationale bekendheid als innovatief ontwerper en producent van hoogwaardige funderingen en industriële betonvloeren. En de onwaarschijnlijke productie van zo’n 2.500 m2supervlakke warehousevloer per stort, volgens de strenge NEN 2747 vlakheidsklasse 2. Voordat de vloeren echter gelegd kunnen worden, zijn er al een aantal andere belangrijke fases afgerond. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Van Berlo Engineering, Van Berlo Systeemfunderingen, Van Berlo Funderingstechnieken en Van Berlo Bedrijfsvloeren kan het hele traject van engineering tot en met de vloeren integraal worden opgepakt. In feite staat er één groot bouwteam dat elkaar door en door kent, elkaar uitstekend weet te vinden als het om afstemming en aansluiting gaat, en met een eenduidig, toegankelijk gezicht naar de opdrachtgever. Zo’n constructie werkt voor iedereen, de opdrachtgever incluis, aanzienlijk prettiger, sneller en goedkoper dan een conglomeraat van allerlei partijen op deelgebieden.

Geen informatieverlies

“Doordat we vanaf het begin aan de ontwerptafel zitten met het bedrijf dat de uitvoering gaat realiseren, kunnen bovendien alle afspraken door het proces heen worden meegenomen zonder informatieverlies in de overdracht”, somt commercieel directeur Glenn Verhoef nog een ander voordeel op. Alle vier bedrijfsonderdelen vervullen een belangrijke rol in de realisatie. Zo neemt Van Berlo Engineering de berekeningen, tekeningen en het ontwerp van zowel de funderingen als de bedrijfsvloeren voor zijn rekening.
Van Berlo Funderingstechnieken past de zelf ontwikkelde Mini Vibropalen toe. Dit is een in de grond gevormde paal welke wordt gemaakt door een buis in de grond te trillen en af te vullen met beton. Dit systeem heeft een economisch gunstig karakter en een maximale beperking van lawaai- en trillingshinder voor de omgeving. Het Mini Vibropalensysteem is verder bij uitstek geschikt voor minder draagkrachtige gronden. Het hoge draagvermogen van het palenvelden en de hoge uitvoeringssnelheid – met een gemiddelde van 250 palen per dag– completeren het lijstje met voordelen.
Van Berlo Systeemfunderingen is gespecialiseerd in een prefab oplossing voor het snel bouwen van hoogwaardige funderingen en dockconstructies. Deze manier van werken zorgt voor een kortere bouwtermijn, niet in het minst omdat de bouwelementen onafhankelijk van de weersomstandigheden kunnen worden geplaatst. Daarna volgt de bouw van de betonvloer door Van Berlo Bedrijfsvloeren.

Super Screed

Verhoef: “We doen uiteraard geen concessies in de kwaliteit. Daarom zetten we altijd een gekwalificeerd team in dat werkt met de nieuwste technieken, het modernste materieel en de beste grondstoffen. Ervaren met alle denkbare aspecten voor het realiseren van een vloer. Van het stelwerk (profielen en bekisting) plaatsen van de wapening, het storten van de vloer met een betonpomp, het afwerken (vlinderen) van de vloer en het hanteren van onder meer de Laser Screed, Super Screed en Mini Screed.

van Berlo | experts in funderingen en bedrijfsvloeren