Serviceverlening onderweg biedt zekerheid

Hoogwerkers, graafmachines, landbouwvoertuigen, het overgrote deel rijdt met een dieselmotor met een common rail injectiesysteem. ‘Dit zorgt in combinatie met een roetfilter en andere techniek voor een lager brandstofverbruik en geringe uitstoot,’ vertelt Hans Gerrits, directeur van Büchli. ‘Dat is goed voor het klimaat, maar hoe meer techniek hoe meer er kapot kan en dan komen aannemers en andere bouwprofessionals naar ons voor reparatie.’ Gerrits deelt een aantal tips om uitval van machines te helpen voorkomen en inzet te vergroten.  

Tip 1: EN950
Kies voor goede brandstof (met de norm EN950) en neem dit af bij een gerenommeerde leverancier. Die hebben doorloop en dus verse brandstof. Goedkope brandstof kan leiden tot uitval van de motor.

Tip 2: Win aanbesteding met HVO-brandstof
De normen voor uitstoot bij projecten die aanbesteed worden door (semi-)overheden is streng. Dat wil niet zeggen dat elektrische materieel altijd noodzakelijk is. Vaak is er ruimte om met voertuigen te werken die lopen op HVO-brandstof. Deze synthetische diesel op basis van plantaardige olie is zelfs beter dan gewone diesel en niet te vergelijken met  biodiesel. 

Tip 3: Voorkom overmatige slijtage en stilstand
Zorg voor tijdig onderhoud. Door bijvoorbeeld het filters op tijd te wisselen. Daarmee vervuilt en slijt de motor minder. Preventief reinigen van het roetfilter voorkomt een brandend lampje op ongewenste momenten. 

Tip 4: Aftanken
Gebruik je een machine een tijdje niet? Tank deze dan volledig af, hiermee voorkom je bacteriegroei en dus vervuilde brandstof. 

www.buchli.nl
de brandstofsysteemspecialist van Nederland

Revisies worden in eigen werkplaats vakkundig en snel uitgevoerd