In de alsmaar veranderende wereld van bouw- en architectuur is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Een belangrijk aspect van elk project is de keuze van de juiste vloer. Of je nu een aannemer bent die op zoek is naar innovatieve oplossingen of een architect die streeft naar het creëren van inspirerende ruimtes, met de trends uit deze blog krijg je ongetwijfeld de juiste inspiratie om jouw projecten in 2023 naar een hoger niveau te tillen.

PVC-vloeren: Duurzaamheid en veelzijdigheid
PVC-vloeren blijven een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, variërend van realistische hout- en steenlooks tot moderne patronen en abstracte ontwerpen. Een vloer van PVC is ook waterbestendig, gemakkelijk te onderhouden en slijtvast. Hierdoor is dit materiaal type perfect voor drukbezochte ruimtes zoals kantoren, winkels en openbare gebouwen. Daarnaast bieden PVC-vloeren een uitstekende geluidsisolatie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor geluidsgevoelige omgevingen.

Gietvloeren: Naadloze elegantie
Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun naadloze uitstraling en eigentijdse karakter. Deze vloeren worden vloeibaar aangebracht en vormen een strakke, gladde en uniforme afwerking. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en zeer duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor commerciële ruimtes, maar ook voor moderne woningen.

Tegels: Eindeloze mogelijkheden
Tegels blijven een tijdloze keuze voor vloeren, en in 2023 zien we nieuwe trends en innovaties in dit traditionele materiaal. Zo komen grote formaten en opvallende patronen tegenwoordig steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan betonlooktegels, keramische tegels met houtnerfpatronen of mozaïektegels in gedurfde kleurencombinaties. Tegels zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze bieden eindeloze mogelijkheden voor het creëren van unieke ontwerpen die perfect passen bij de stijl en functie van elke ruimte. Ook zijn tegels uitstekend te combineren met tapijt.

Houten vloeren: Warmte en authenticiteit
Houten vloeren zijn altijd al geliefd geweest vanwege hun warmte, natuurlijke uitstraling en tijdloze charme. In 2023 zien we een groeiende interesse in duurzaam geproduceerde houtsoorten, zoals bijvoorbeeld bamboe en gerecycled hout. Daarnaast zijn brede planken en visgraatpatronen trendy in houten vloerontwerpen. Houten vloeren kunnen een gevoel van authenticiteit en elegantie toevoegen aan zowel klassieke als moderne interieurs. Ze zijn echter gevoeliger voor vocht en vereisen daarom een goede ondervloer en vloerisolatie.

Ondervloeren en vloerisolatie: De basis voor duurzame vloeren
Steeds meer mensen kiezen voor duurzaamheid en laten hun vloer isoleren of kiezen voor een ondervloer. Welke ondervloer of vloerisolatie geschikt is hang af van je vloertype. Een goede ondervloer zorgt voor stabiliteit en een optimale isolatie. Vloerisolatie is vooral belangrijk voor het behouden van de gewenste temperatuur en het verminderen van energieverlies. Het gebruik van hoogwaardige ondervloeren en vloerisolatiematerialen draagt bij aan het comfort en de duurzaamheid van de vloer, waardoor het een verstandige investering is op de lange termijn.


“Het gebruik van hoogwaardige ondervloeren en vloerisolatiematerialen draagt bij aan het comfort en de duurzaamheid van de vloer”