Volle kracht vooruit in metaal met de accu-boorschroefmachines van Metabo

84
  • Krachtige 3-standen boorschroefmachine en klopboormachine
  • Boorhouder met uitstekende klemkracht en automatische naspanfunctie
  • Nieuw snelwisselsysteem QuickPlus

Bij de nieuwe serie accu-boorschroef- en klopboormachines legt Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, de focus op maximale prestaties bij het werken in metaal. Met de 3-toeren schakelaar bereiken de borstelloze 18 Volt machines zeer hoge toerentallen – tot wel 4.000 toeren per minuut.

De accu-metaal boor-schroefmachines zijn bovendien voorzien van een boorhouder, die over een bijzonder hoge klemkracht en automatische naspanfunctie beschikt – zo kan de ingespannen boor niet doorglijden. Bovendien heeft Metabo een nieuw snelwisselsysteem ontwikkeld: met QuickPlus kunnen de gereedschapopname en gebruikte gereedschap bijzonder snel en gemakkelijk worden verwisseld. Tevens kunnen gebruikers door de hoge krachtoverbrenging steeds het maximale vermogen van de machine gebruiken.

De beste prestaties voor toepassingen in metaal
„Werkzaamheden op het gebied van de metaalbewerking stellen hoge eisen aan de machines,“ weet Alexander Mnerinsky, productmanager bij Metabo. „En precies daarvoor hebben wij onze 3-toeren boorschroefmachines  ontwikkeld. Onze nieuwe machines zijn extreem krachtig en daardoor de perfecte machines voor slotenmakers en metaalbewerkers.“ De BS 18 LTX-3 Q I Metaal realiseert bijvoorbeeld boorgaten in metaal met een diameter tot 20 mm. Dat is mogelijk door het bijzonder hoge koppel tot maximaal 130 Nm en de nieuwe boorhouder. De gebruiker kan kiezen uit drie toerentallen en zo naar behoefte het passende toerental instellen. Daarbij wordt iedere boordiameter super snel gerealiseerd.

Boorhouder met automatische naspanfunctie
Een andere bijzonderheid bij de nieuwe serie accu-metaals boorschroefmachines is de  boorhouder. Deze verhoogt de klemkracht proportioneel ten opzichte van de boorkracht, omdat deze automatisch naspant en zo voorkomt dat de boor doorglijdt – zelfs bij de zwaarste werkzaamheden. „De machine is bovendien klopboorbestendig en heeft een rondloopnauwkeurigheid van 0,35 mm. Daarmee kan de professional heel nauwkeurig werken. De boorhouder overtuigt echter door nog meer voordelen, daarom hebben wij daar heel bewust voor gekozen“, vertelt Mnerinsky.

Snel, flexibel en veilig
Om het werk voorspoedig te laten verlopen, heeft Metabo een nieuw snelwisselsysteem ontwikkeld. Zo kunnen gebruikers de gereedschapopname en het gebruikte gereedschap heel eenvoudig en snel verwisselen en telkens de beste prestaties leveren. De perfecte bescherming wordt geboden door de geïntegreerde Anti-Kick-Back-functie: blokkeert de machine, dan is er geen terugslag.

De nieuwe accu-boorschroefmachines/klopboormachine worden in het Duitse Nürtingen geproduceerd. Ze zijn onderdeel van het 18 Volt systeem van Metabo en een aanvulling op de merk overkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS zijn er nu al meer dan 300 machines van meer dan 30 verschillende fabrikanten die allemaal compatibel zijn met één accu en naar believen gecombineerd kunnen worden.

Technische gegevens

  BS 18 LTX-3 BL Q I Metall BS 18 LTX-3 BL I Metall SB 18 LTX-3 BL Q I Metall SB 18 LTX-3 BL I Metall
Accu-spanning 18 V 18 V 18 V 18 V
Accu-capaciteit 2 x 5.5 Ah 2 x 5.5 Ah 2 x 5.5 Ah 2 x 5.5 Ah
Nullasttoerentallen 450/2.000/4.000 t/min 450/2.000/4.000 t/min 450/2.000/4.000 t/min 450/2.000/4.000 t/min
Max. koppel 130 Nm 130 Nm 130 Nm 130 Nm
Spanwijdte van de boorhouder 1,5 – 13 mm 1,5 – 13 mm 1,5 – 13 mm 1,5 – 13 mm
Gewicht met/zonder accu-pack 3 kg/2 kg 2,9 kg/1,9 kg 3,1 kg/2,1 kg 3 kg/2 kg