Alleen maar voordelen, die led lampen. Zuinig, zuinig en zuinig. Waar gloeilampen en halogeenspotjes de grootste energieverslinders zijn, is led verlichting de grote verduurzamer.

Snel vervangen dus, al die traditionele lampen! Led lampen verbruiken niet alleen minder energie, maar gaan ook veel langer mee. Bovendien kan tegenwoordig in elke lamp een led lamp geplaatst worden, wat zelfs geldt voor het kleine halogeen lampje in het halogeenspotje, nu bekend onder de naam g9 led.

Langere levensduur
Bij gloeilampen spreken we van een levensduur van 1.000 tot 2.000 uur. Bij halogeenlampen van 3.000 uur en bij de led g9 gaan we uit van een levensduur van 15.000 uur! Laten we dus allemaal zo snel mogelijk alle halogeenlampen vervangen door de g9 led lamp. Op die manier besparen we met zijn allen heel veel energie en natuurlijk ook geld!

Warm
Het licht van de led lampen g9 is vandaag de dag ook perfect. Warm en niet meer zo kil, blauw en een beetje ongezellig als in het begin met de eerste generatie led verlichting. Met lichtkleur en kleurcode zeer warm wit zijn de g9 lampen van nu echte aanraders! Een ander voordeel is dat de led lamp g9 onmiddellijk vol licht geeft. Niet zoals de spaarlampen die eerst op kracht moet komen, net als een oude diesel die je even moest laten voorgloeien. Vooral handig in de toiletruimte of de kelderkast, waar je gelijk goed licht wil hebben, zonder dat je een paar minuten moet wachten om te kunnen zeggen: and then there was light. Ook een voordeel is dat de g9 lamp niet heet wordt. Misschien kun je herinneren dat die halogeenlampjes zo verschrikkelijk heet werden. Niet meer om aan te pakken. Altijd gevaarlijk naast of onder brandbaar materiaal zoals stof, hout of plastic. Bij een led lamp g9 is dat gevaar absoluut niet aanwezig, want die wordt niet heet! Het energieverbruik van de led verlichting is ook veel slimmer: een gloeilamp zet maar 10% van de energie om in licht en de led lamp 80%! Best een verschilletje. Over het algemeen zijn led lampen in allerlei uitvoeringen en voor eigenlijk alle soorten lampen en alle soorten fittingen verkrijgbaar. Ze zijn sterk en bevatten geen kwik, wat bij spaarlampen wel het geval is. Led lampen branden constant zodat de ogen niet geïrriteerd raken.

Nog even de voordelen van een led lamp op een rijtje:

  • energiezuinig
  • lange levensduur
  • wordt niet heet
  • is sterk
  • warm licht
  • direct vol licht
  • geen kwik
  • alle uitvoeringen mogelijk
  • constante verlichting