olie-handel-gvg-bese-olie-gww

Grote oliemaatschappijen domineren de markt in conventionele brandstoffen, maar laten ‘brokken’ vallen en kunnen zich minder snel aanpassen. Hier schuilt de kracht van GVG Oliehandel, een bedrijf van de derde generatie van de Van Gelderfamilie in de olie. Het familiebedrijf is groots in niches, heeft ontzettend veel kennis in huis en ontwikkelt voortdurend groene alternatieven voor conventionele brandstoffen en smeermiddelen. Met name in de infrasector kunnen nu al serieuze stappen worden gezet om de uitstoot van onder meer CO2, stikstof en fijnstof fors te reduceren.

“Als familiebedrijf spelen we net een andere rol in de wereld van de oliehandel,” begint Ernst van Gelder. De drie broers zijn ware techneuten en hebben onder de vlag van GVG Oliehandel een aantal unieke producten ontwikkeld. “We zien waar vraag naar is in de markt en spelen daar met onze eigen R&D-afdeling op in. Onze focus ligt op het ontwikkelen van groene alternatieven voor conventionele brandstoffen en smeermiddelen. Hier valt nog een wereld te winnen. Zeker in de infrasector.”olie-handel-gvg-bese-olie-gww

GVG Oliehandel is sinds 1990 onafhankelijk Benelux-importeur van Aspen, producent van schone alkylaatbenzine voor kleine benzinemotoren. “Deze brandstof reduceert de uitstoot van benzeen met 99% ten opzichte van pompbenzine en draagt aanzienlijk bij aan stikstof reductie,” zegt Van Gelder. “Daarnaast zijn we internationaal actief met onze eigen merken. Onder de merknaam Agealube ontwikkelen we brandstoffen en smeermiddelen die mens en milieu zo min mogelijk belasten, zonder in te leveren op technische kwaliteiten. De Agealube Eco Diesel is daar een mooi voorbeeld van, een duurzame brandstof die ook nog eens beter is voor de motor.”

Tanksets met Agealube Eco Diesel
Naast jerrycans levert Agealube de Eco Diesel als plug-and-play product in tanksets van twee 200 liter vaten tot zelfs twee 1.000 liter IBC tanks. “Ideaal voor ‘zelfbediening’ op een groot infraproject, maar ook op locatie van de infra-aannemers zelf,” zegt Van Gelder. “Agealube Eco Diesel is een fossielvrij product, zonder aromaten, geheel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het resulteert in een reductie van de CO2-uitstoot met 89% en daarnaast in een aanzienlijke reductie van fijnstof en stikstof. En met de Tankset bieden we dus ook nog een logistieke oplossing. Namelijk de mogelijkheid om zonder problemen op  ke gewenste locatie deze schone brandstof te tanken. We zorgen ervoor dat alles 100% goed geregeld is, dat je nooit zonder komt te zitten en je werkzaamheden dus niet stil komen te liggen.”

“We moeten met z’n allen het klimaatprobleem tackelen”, vervolgt Van Gelder. “In plaats van te wachten op de eindoplossing, kunnen er nu al serieuze stappen worden gezet door bijvoorbeeld een dieselmotor te voorzien van een andere olie en/of brandstof. Het heeft direct effect. Dat willen we meer en meer onder de aandacht brengen, ook in de infrasector. Gelukkig erkennen steeds meer bedrijven dat ze moeten verduurzamen. We worden dan ook regelmatig benaderd om de mogelijkheden tot verduurzaming te bekijken. En vooral: wat kunnen onze brandstoffen en smeermiddelen daaraan bijdragen ten aanzien van CO2-, stikstof- en fijnstofreductie? Dat leidt in veel gevallen tot verrassende resultaten.”olie-handel-gvg-bese-olie-gww