Het aantal huishoudens wat kiest voor een dakkapel plaatsen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat is niet gek, daar de zolderruimte in veel woningen als gevolg van het hybride werken als nieuwe norm werd omgetoverd tot een kantoor aan huis. Anderen kozen voor het verbouwen van de zolderruimte om hier bijvoorbeeld twee extra slaapkamers te kunnen realiseren, wat de waarde van hun woning deed toenemen. Het voordeel van een dakkapel plaatsen ten opzichte van bijvoorbeeld een aanbouw op de benedenverdieping zit in het gegeven, dat huishoudens geen ruimte in de tuin verliezen. Daar waar het aantal vierkante meters wel toeneemt met een dakkapel. 

De sterk opgelopen vraag naar dakkapellen onder Nederlandse huishoudens heeft geleid tot levertijden die al snel oplopen tot ver boven het half jaar. Veel bedrijven hebben moeite de grote vraag te kunnen beantwoorden. Ook tekorten aan materialen maken dat de levertijd van dakkapellen snel oploopt.

Ook vraag naar keralit gevelbekleding sterk gegroeid 
Niet alleen de vraag naar dakkapellen groeide de afgelopen periode; ook besloten veel huishoudens de gevel aan te pakken. Dit doen zij bijvoorbeeld door de gevel opnieuw te voegen, of door hier keralit gevelbekleding op aan te brengen. Het geeft de woning een hele strakke uitstraling. Naast keralit gevelbekleding, kan ook een gevelbekleding van hout, metaal, steenstrips of bijvoorbeeld aluminium interessant zijn. De keuze die men hierin maakt is vaak afhankelijk van de stijl van de woning. 

Houten bekleding van gevels minder interessant 
Van de verschillende opties lijkt de vraag naar een houten gevelbekleding de laatste jaren juist af te nemen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de houten dakkapel. Ten opzichte van hout is kunststof, zoals keralit, een veel duurzamer materiaal. Het materiaal vergt minder onderhoud, is weersbestendig en blijft lang mooi. Daar waar de houten gevelbekleding zeker eens per drie of vier jaar opnieuw geverfd moet worden. Doet men dit niet, dan is de kans op rottend hout groot. 

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor huishoudens 
Niet alleen bij het laten plaatsen van een dakkapel of bijvoorbeeld gevelbekleding speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Dat geldt ook in algemene zin. Zo wordt bij nieuwbouwwoningen vrijwel standaard gekozen voor HR+ isolatieglas, evenals voor kunststof kozijnen in plaats van kozijnen van hout. Naast het gebruik van duurzame materialen binnen deze projecten, worden nieuwbouwwoningen regelmatig al voor oplevering van zonnepanelen voorzien. Het maakt het gebruik van een warmtepomp in deze woningen goedkoper.