Ben je binnenkort van plan om flink te verbouwen? Dan zal je waarschijnlijk te maken krijgen met veel bouwafval. Het is erg vermoeiend om zelf het bouwafval te moeten wegbrengen. Als je hier geen zin in hebt, dan kun je het beste een bouwafval container huren. Ben jij op zoek naar meer informatie over het huren van een bouwafval container? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen we je meer over een dergelijke container en waarom het handig is om deze te huren.

Soort container
Het eerste waar je op moet letten, is dat je de juiste soort container gaat huren. Er bestaan niet voor niets verschillende soorten containers. Wil je bijvoorbeeld takken en onkruid weggooien? Dan moet je een groenafval container huren. Op het moment dat je inderdaad bouwafval wil weggooien, zal je genoeg hebben aan een bouwafval container. Je kan online een keuzehulp invullen als je niet zeker weet welke soort container je nodig hebt. Hiernaast kan je uiteraard nog telefonisch contact opnemen voor alle vragen die je op dat moment hebt.

Toegestaan afval
Heb je een bouwafval container gehuurd? Dan moet je goed opletten wat je mag weggooien in de container en wat niet. Het is niet toegestaan om onder andere vriezers, etensresten en mest weg te gooien in de bouwafval container. Het is wel toegestaan om bouw- en sloopafval in de container te deponeren. Hiernaast zijn steenachtige materialen ook toegestaan in de bouwafval container. Verder mag je tot een bepaalde mate isolatiemateriaal en gips weggooien. Als je je aan de regels houdt, kan er niets fout gaan.

Vergunning gemeente
Over het algemeen zul je geen vergunning nodig hebben om een bouwafval container te mogen plaatsen voor de deur, maar soms is dit toch noodzakelijk. Dat is vaak het geval op het moment dat je de container wil plaatsen op grond van de gemeente. Als je zeker wilt weten of je een vergunning nodig hebt, kun je contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan je als geen ander vertellen wat wel toegestaan is en wat niet. Hierna kun je met een gerust hart de bouwafval container reserveren.

Container reserveren
Uiteindelijk zal je de bouwafval container moeten reserveren. Het is mogelijk om de container in ieder geval acht weken lang te huren. Mocht je de container langer nodig hebben, is dat uiteraard geen probleem. Dit hoef je alleen maar aan te geven. Het is handig om de container ruim van tevoren te reserveren. Hierdoor weet je zeker dat er een container beschikbaar is voor jou. Je kan een datum afspreken waarop de container wordt neergezet en waarop de container wordt opgehaald. Zo kan jij je focussen op de verbouwing zelf!