Waarom een brochure maken over jouw product of dienst?

504
Boek, heuvel, landschap

Of je nu bouwt, installeert, renoveert of leverancier in bouwmaterialen bent… Een bouwbrochure dient als het visitekaartje van jouw project, product of dienst! Wat is naast bekendheid en promotie nu precies het nut van brochures? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? Drukbedrijf zet het voor je op een rijtje.

Uitgebreide informatie geven
Brochures zijn een uitstekend middel om uitgebreid informatie te geven. Zo kun je bijvoorbeeld antwoord geven op veel gestelde vragen of de voordelen van jouw product of dienst op een rijtje zetten. Ook kun je een brochure gebruiken als een (product) catalogus en alle specificaties en informatie over jouw product of dienst hierin benoemen. Een brochure is tevens geschikt om eventuele prijslijsten in te vermelden.

Impressie geven
Met een brochure kun je door middel van een combinatie van tekst en beeld een goede impressie geven van jouw project, product en/of dienst. Door inspiratie te geven van het eindresultaat, kun je klanten overtuigen tot aankoop. Bij bouwprojecten is het vaak lastig om het eindresultaat voor ogen te zien. Als je een impressie kunt geven met behulp van bouw visuals wordt dit al een stuk gemakkelijker.

Tastbaar product
Bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Brochures zijn hierin een uitzondering en zijn een mooie toevoeging op je online marketingactiviteiten. Brochures kun je namelijk niet wegklikken of blokkeren met adblockers. Je kunt een brochure gemakkelijk doorbladeren en meegeven aan anderen. Ook kun je een brochure eenvoudig meegeven als afsluiting van een gesprek of als give-away tijdens een open dag gebruiken. Dit geeft de klant een mogelijkheid om nog even terug te kijken na een fijn gesprek.

Brochures laten drukken
Als je brochures laat drukken heb je keuze uit diverse mogelijkheden. Zo kun je uit verschillende formaten, papiersoorten en eventuele afwerkingen kiezen. Een brochure bevat minimaal 6 pagina’s, dit kan oplopen naar meer dan 100 pagina’s. Deze worden aan elkaar geniet, gelijmd of gebonden door middel van een wire-o. Geniete brochures zijn het meest gangbaar, maar het voordeel van een wire-o is dat je pagina’s kunt omslaan. Dit is aan de raden bij dikke brochures.

Alternatief voor brochures
Indien je slechts beknopte informatie wilt vermelden, kun je beter folders drukken. Een folder bestel je al vanaf 4 zijdes. Dit zijn folders met een enkele vouw. Dan heb je dus een voor- en achterzijde en een spread aan de binnenkant.