Wat kenmerkt de hogere bouwkwaliteit van hoogsegment huizen?

78

Met huizenprijzen die vaak torenhoog liggen wordt het steeds interessanter om te denken aan nieuwbouw in de vorm van een villa. Soms ten onrechte denkt men al snel dat een villa onbetaalbaar is. Maar is dat wel zo? Het woord villa roept een gevoel van overdadige, onbetaalbare luxe op. Maar hoe terecht is dit als je het afzet tegen de koop van een wat duurdere stadswoning, waar het nodige aan moet gebeuren?

Voordelen van een villa? Dat zijn er nogal wat
Een villa bouwen is niet voor velen weggelegd, althans, dat is nogal eens de heersende opvatting. Maar kijken we naar wat een gemiddelde, wat riante stadswoning moet kosten, dan kom je al snel tussen de 700.000 en 1.000.000 euro uit – dit natuurlijk inclusief kosten koper en verbouwingen. Grote bedragen voor soms niet al te grote woningen. Het laten bouwen van een villa buiten de randstad ligt dan ineens wel binnen handbereik. Ruimer en nieuwer wonen, tegen ongeveer dezelfde kosten.

Laten we snel kijken naar de voordelen van nieuwbouw villa’s:

 • Eigen wens en design krijgt daadwerkelijk gestalte
 • Vrij op naam
 • Geen extra kosten koper kosten
 • Geen verborgen gebreken
 • Geen onderhoud de komende jaren
 • Duurzame, hoogwaardige bouw en goed geïsoleerd
 • Eerste bewoner, alles is nieuw en naar eigen wens

Kenmerken bouwkwaliteit hoog segment woningen
Het materiaalgebruik en de bouwkwaliteit van villa’s ten opzichte van overige nieuwbouw, of bestaande woningen, komt tot uiting in o.a.

 • Gebruik van materialen die niet snel slijten door gebruik en weersomstandigheden. Denk aan natuursteen, hogere kwaliteit glas, houtwerk of (semi) kunststoffen.
 • Hoogwaardig design: villa’s worden doorgaans door gerenommeerde architecten en interieurontwerpers ontworpen. Deze professionals gebruiken hun expertise om een ​​uitzonderlijk ontwerp te creëren, dat zowel esthetisch als functioneel is en een geheel vormt met de omgeving.
 • Gebruik van innovatieve technieken: villa’s worden gebouwd met de nieuwste bouwtechnieken en methoden. Dit betekent dat ze sterker, stabieler en duurzamer zijn dan huizen die met oudere technieken zijn gebouwd.
 • Hoge afwerking: denk aan integratie van geavanceerde technologische functies, zoals slimme thermostaten, beveiligingssystemen, audio- en videosystemen en slimme huishoudelijke apparaten. Maar ook maatwerk, zowel binnen als buitenshuis worden woonwensen volledig op maat gerealiseerd.

Nóg meer voordelen van het wonen in een villa
Naast deze hoogwaardige voordelen bieden villa’s natuurlijk nog meer voordelen. Wat te denken van privacy; geen direct aangesloten buren, geen inkijk van buitenaf. Een villa betekent niet alleen luxe, maar ook rust en privacy en natuurlijk de échte ruimte om wensen zoals een zwembad te realiseren. Daarnaast geniet je als villabewoner van een stuk status. Nu vormt dit laatste zelden de reden dat men een villa aanschaft, maar het kan meespelen indien je bijvoorbeeld een bedrijf runt. Er is dan ook voldoende ruimte om buitenlandse zakelijke relaties te laten overnachten, wat een pre kan vormen.