Ledverlichting is de nieuwe, duurzame verlichting van de toekomst. Je haalt een moderne verlichting in huis waar je veel energie mee bespaart. Naast dat een ledlamp veel minder warm wordt en ledverlichting geen opstartperiode nodig heeft om vol licht te geven, zijn er nog meer voordelen in vergelijking tot de standaard, traditionele verlichting.

Energie-efficiëntie
Als je kiest voor een ledlamp, dan ben je in aanschaf wel wat duurder uit dan kiezen voor een gloei-, spaar- of halogeenlamp, maar dit verdien je zo weer terug. Ledlampen zijn namelijk 80 tot 90% zuiniger dan halogeen of gloeilampen. Uiteraard is ook LED tl-verlichting een stuk energiezuiniger dan de conventionele TL verlichting: gemiddeld 50% zuiniger als PL of TL lampen. Tel uit je winst!

Lange levensduur
Ook de lange levensduur maakt ledverlichting heel erg populair. De gemiddelde levensduur van een ledlamp is 15.000 tot 20.000 uren. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat gemiddeld 1.000 uren mee, een spaarlamp 5.000 tot 10.000 uren en een halgeenlamp 3.000 uren. In de praktijk betekent dit dat een ledlamp kort gezegd 10 jaar mee gaat. Overigens kan de exacte levensduur soms verschillen per merk en type, kijk daarom goed wat de fabrikant aangeeft in de specificaties.

Verschillende kleuren
Waar ledverlichting aanvankelijk alleen werd gezien als een felle lichtbron van koel licht dat een erg ongezellige uitstraling geeft, kan dat vooroordeel inmiddels wel de prullenbak in. Omdat ledverlichting de toekomst is, worden ledlampen nog steeds verbeterd. Zo kun je mooie ledlampen vinden in warme kleuren en kunnen ze ook gedimd worden, bijvoorbeeld met een dim-to-warm ledlamp.

Milieuvriendelijk
In ledlampen zit geen giftige stof kwik verwerkt, wat wel het geval is bij spaarlampen, tl-lampen en PL lampen. Ook dankzij het lage energieverbruik en het gebruik van minder materialen, helpt led verlichting om de klimaatverandering tegen te gaan. Zo kunnen ledlampen meehelpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hierdoor zijn ledlampen ook perfect geschikt om te combineren met duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie.