Werken met prefab is duurzaam, snel, flexibel en mét stevige controle op de kwaliteit

79
Eén van de grote voordelen van bouwen met prefab is de tijdwinst die dat met zich meebrengt

Het groeiende tekort aan mensen op de bouw is een nieuwe uitdaging, zeker omdat er in korte tijd veel gebouwd en verduurzaamd moet worden. Steeds meer aannemers gebruiken daarvoor de prefab-oplossingen van STRUXURA. Het bedrijf heeft inmiddels 10 jaar ervaring in de productie van prefab met een toegevoegde waarde.

STRUXURA is een jong en innovatief prefab-productiebedrijf van de nieuwe generatie prefab-oplossingen. Het basis-ingrediënt voor de gelijmde muren van STRUXURA is de keramische rode baksteen. Deze stenen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke (klei)grondstoffen en garanderen een duurzame, scheurvrije en veelzijdige oplossing voor elk project.

Beter plannen en sneller werken
Eén van de grote voordelen van bouwen met prefab is de tijdwinst die dat met zich meebrengt. Er zijn minder gekwalificeerde mensen nodig op de bouwplaats en de kwaliteit kan hoogstaand gehouden worden. Prefab is wel 3 tot 5 x sneller dan traditioneel te werken. De planning is voor (onder)aannemer en bouwheer veel beter onder controle te houden. Ook weersomstandigheden hebben veel minder invloed bij prefab.

Goede voorbereiding in BIM
Birghen Degroote: ‘Om onze klanten zoveel mogelijk bij te staan, tekenen we elk project nauwkeurig uit in een 3D BIM-omgeving. Wij maken dat 3D-model om productie aan te sturen. Alles gebeurt in BIM en dat is meteen de kracht want we werken van begin tot eind met één BIM-model. Alle andere prefab-zaken zoals de vloeren en/of de kap kunnen op ons model afgestemd worden, om deze passend te maken op de ruwbouw. Door de goeie afstemming vooraf kunnen op de bouwplaats geen problemen meer ontstaan. Dat betekent ook dat je als klant niet zelf over 3D-software hoeft te beschikken om te kunnen genieten van het gebruiksgemak ervan.’

Montage
De keramische wanden van STRUXURA kunnen eenvoudig worden geplaatst. Er zijn minder verplaatsingen naar de werf nodig – goed voor het milieu! – en het afval wordt tot een minimum herleid. Birghen Degroote: ‘Je hebt enkel een bouwkraan, en twee plaatsers nodig. Een muur plaatsen verloopt in enkele eenvoudige stappen. Na de voorbereiding kan een ploeg een STRUXURA-wand in enkele minuten monteren. In vergelijking met traditioneel metselwerk haal je dus een veelvoud aan rendement. 

www.struxura.be  |  info@struxura.be