werkhandschoenen-coolsafety-veilig werken

Werkhandschoenen zijn er in alle soorten en maten. Daarom zijn ze ook zo handig. Ze bieden een super goede bescherming aan voor de handen en zijn zelfs in sommige werkomgevingen verplicht. Hieronder vind je een reeks aan veiligheidshandschoenen die worden toegepast in diverse werksituaties.

Werkhandschoenen voor diverse bouwwerkzaamheden
Veel veiligheidshandschoenen zijn van essentieel belang, omdat sommige erg belangrijk zijn bij het soort werk wat erbij komt kijken. Werk je bijvoorbeeld in hele koude- of juist warme omstandigheden, dan zijn koudebestendige- en hittebestendige handschoenen vereist. Werk je vooral in olieachtige omgevingen of heb je dagelijks te maken met vocht? Dan zijn extra grip handschoenen of waterdichte handschoenen de oplossing. Voor zware klussen is het goed om vooraf goed na te denken over het type handschoenen die dan nodig zijn.

werkhandschoenen-coolsafety-bouw

Landbouw en chemische industrie
Naast zware bouw- en industriële werkzaamheden, zijn er ook handschoenen die de drager beschermen bij het werken in de landbouw of juist tegen verschillende chemische stoffen. Chemische bestendige handschoenen moeten voldoen aan normering EN 374, omdat alleen deze werkhandschoenen je beschermen tegen chemische risico’s. Ben je aan het werk in de landbouw, groenvoorzieningen en kassen? Kijk dan vooral naar handschoenen die een goed isolerend effect hebben en die je handen dus beschermen tegen de verschillende gevaren.

Wegwerphandschoenen
Naast de stevige en bepakte werkhandschoenen, heb je ook disposable werkhandschoenen. Deze veiligheidshandschoenen zie je vaak terug in de medische sector, maar ook voor lichte klusjes en hygiënische werkzaamheden. Het zit hem al in de naam, maar de meeste wegwerphandschoenen worden verkocht in dozen van 100 paar en is het aanbevolen om deze na gebruik meteen weg te gooien. Onder de wegwerphandschoenen worden bijvoorbeeld de gepoederde blauwe nitril handschoenen en latex handschoenen het meest gebruikt.

Wil jij nou meer advies over werkhandschoenen en welke je nou echt nodig moet hebben bij die ene klus? Laat het ons vandaag nog weten! Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:

Website: CoolSafety
E-mail: info@coolsafety.nl
Telefoonnummer: 0333030831

 

Lees alle berichten van Coolsafety op de bedrijfspagina