Als systeemaanbieder op het gebied van verwarming- en klimaattechniek introduceert WOLF een reeks innovaties tijdens de VSK 2020. Met de innovaties kan in iedere toepassing het juiste binnenklimaat worden gewaarborgd. Daarmee positioneert WOLF zich als ware expert op het gebied van een perfect afgestemd binnenklimaat.

WOLF HR-WTW unit CKL evo
Om in te spelen op de groeiende aandacht voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, heeft WOLF de beproefde compacte toestellen met platenwarmtewisselaar verder doorontwikkeld en verbeterd: Met hogere luchtdebieten, uitgebreidere accessoires en innovatieve regelfuncties is de CKL evo geschikt voor bijna elke toepassing. Dankzij de snelle selectie, de eenvoudige hantering en installatie en de efficiënte bediening zet de CKL evo compact unit nieuwe maatstaven voor alle compacte luchtbehandelingskasten. De unit is voorzien van de allerhoogste hygiëne maatregelen met de allerhoogste efficiëntie.  De nieuwe CKL evo serie is leverbaar met de luchthoeveelheden 1400, 2400, 3300. De CKL blijft leverbaar met de luchthoeveelheden 4400 en 5800 m³/h. Uniek aan de CKL evo is de optionele dubbel filtertrap, waarmee de lucht zowel wordt voor- als nagefilterd. Hiermee wordt ingespeeld op de fijnstofproblematiek in utiliteitsgebouwen. Mede door deze toepassing heeft de jury de CKL evo genomineerd voor de VSK Awards, in de categorie Gezond & Comfort.

WOLF HR-WTW unit CRL-2500
De CRL-2500 is eveneens een van de nieuwste aanwinsten in de HR-WTW serie van WOLF. De unit is geschikt voor een luchthoeveelheid tot 2500 m3/h. Uniek aan de CRL serie is het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren, waarmee de hoogste luchtdichtheid L1 wordt gerealiseerd. Een ander onderdeel van het SuperSeal systeem is de unieke Labyrintafdichting van het warmtewiel, waarmee de luchtlekkage van het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. Er kan gekozen worden uit een condensatie-, enthalpie of sorptierotor voor het warmtewiel met rendementen tot 90%

De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over warmtepomp batterij. Bijzonder is dat de CRL-1300 -2500 net zoals de CRL-3500 uitgerust kan worden met een boost-klep voor het versneld opwarmen van het gebouw.

WOLF luchtbehandelingskast AHU-TE EC
WOLF toont deze VSK editie een luchtbehandelingskast compleet met de nieuwste regeltechniek. De unit is opgebouwd met een hoog rendement Sorptie warmtewiel met SuperSeal labyrintafdichting en een change-over batterij voor verwarmen en koelen. De unit is ontworpen volgens PvE Gezonde kantoren en uitgerust met een dubbele filtersectie voor bescherming tegen fijnstof en een bevochtigingssectie. De unit voldoet aan EUROVENT energielabel A+ en de ruimschoots aan de eisen van de ErP 2018. Voor het verlagen van het energieverbruik en de levenscycluskosten (LCC) is de unit ontworpen met een lage luchtsnelheid en de nieuwste generatie EC-ventilatoren welke voldoen aan klasse IE5.

WOLF CHA-monoblock warmtepomp
WOLF heeft met de CHA-warmtepomp een toekomstbestendige warmtepomp ontwikkeld dankzij het gebruik van het natuurlijk koudemiddel R290. De CHA is speciaal ontwikkeld voor hoge temperatuur verwarming tot 70 °C, waarmee zelfs zonder het elektrisch element tapwater kan worden bereid. Uniek aan de CHA is dat deze warmtepomp standaard kan verwarmen en koelen, met gebruik van een natuurlijk koudemiddel. Tijdens het ontwerp van het CHA-monoblock is een perfecte mix ontstaan tussen een aantrekkelijk design van de buitenunit en functionaliteit met talrijke technische details, zoals een langzaam draaiende ventilator met uilenvleugelconstructie,  geleidingsgeometrie en inbedding van de componenten in een geluidsisolerende EPP-kern. Zowel de eindgebruiker als de omgeving ervan zullen niet gehinderd worden door het geluid van de warmtepomp. Dankzij het standaard gebruik van invertertechnologie verwarmt en koelt de warmtepomp met ideale modulatie. Dit zorgt voor aangename warmte in de winter en zachte verkoeling in de zomer. Het monoblock kan optimaal worden gecombineerd met de WOLF CHC-warmtepompcentrale. De CHC-monoblock maakt een bijzonder plaats besparende en snelle installatie mogelijk met een nette uitstraling (incl. warmwater-, buffer- en expansievat). Met tien modulaire varianten is de CHC-monoblock aan te passen aan ieders behoeften en aan elk bouwproject.

WOLF CWL-2 woonhuisventilatie
Met een WOLF woonhuisventilatiesysteem zoals de WOLF CWL-2 kan het uitgebreide warmtepompsysteem worden gecomplementeerd tot een complete woonhuistechniekcentrale met minimale ruimtevereisten. WOLF zet met de nieuwe CWL-2 woonhuisventilatie-unit een nieuwe norm op het gebied van prestaties, comfort, installatie en onderhoud. De CWL-2 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen met een luchtvermogen van 325m³/h en 400 m3/h en een warmteterugwinningsrendement tot 99 procent.

WOLF Digitale diensten
Tijdens de VSK toont WOLF diverse digitale diensten, zoals de WOLF BIM Browser, de 2 minuten-Configurator voor luchtbehandelingskasten en de SmartSet App, het SmartSet portal en een nieuwe Service-App.

De VSK wordt gehouden van 4 tot en met 7 februari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht. U vindt de stand van WOLF in Hal 7, standnummer C072.

Voor meer informatie:
WOLF Energiesystemen B.V. Tel:  038-333 50 86
www.wolf.eu
info-nl@wolf.eu

 

Wolf bedrijfspagina