Work Secure Group, duurzaam mobiel cameratoezicht ook tijdens aankomende bouwvak?

231
camera-toezicht-beveiligen-veilgheid-bewaking

Mobiel cameratoezicht is bijna niet meer weg te denken. Op onder andere bouwterreinen, evenementenlocaties en hotspots in de steden maken ze bij onraad snelle interventie mogelijk. Een uitdaging is vaak wel de energievoorziening. Veelal wordt daarvoor een dieselaggregaat ingezet, maar die vorm van energieopwekking raakt steeds sneller uit de gratie. Work Secure Group springt handig in op deze trend met cameramasten op zonne-energie. 

Het idee ontstond toen oprichter Scott Meskes videobewaking wilde realiseren voor een windmolenpark. “Meestal wordt dan bij elke windmolen een mobiele cameramast met een dieselaggregaat geplaatst, maar eigenlijk is dat toch wel vreemd. Met een windmolen wil je de CO2-uitstoot verminderen en dan zet je er een apparaat naast dat al gauw 70 liter diesel per week er doorheen jaagt. Dat moest anders kunnen en zo ontstond het initiatief om cameramasten op zonne-energie te bouwen.

Brandstofcelcamera-toezicht-beveiligen-veilgheid-bewaking
In de voet van de mast zijn accu’s geplaatst, die voor energie zorgen als er geen of te weinig zonlicht is. Geheel opgeladen, houden zij het maar liefst vier weken vol. Overdag is er over het algemeen voldoende licht om de accu’s op te laden, zodat de installatie volledig CO2-neutraal blijft. Mocht er ’s winters langdurig te weinig zon zijn, dan kan een volledig CO2-neutrale brandstofcel op verdund methanol de accu’s opladen. Zo is de gebruiker altijd verzekerd van een betrouwbaar systeem.

Bosch en Genetec
De mobiele cameramast werkt met twee Bosch-camera’s, die samen een beeldhoek van 180° leveren. Deze hoogwaardige camera’s zijn uitgerust met de VCA-software van Bosch, die helpt nodeloos alarm te voorkomen. Pas als met grote zekerheid een persoon of een voertuig wordt waargenomen, worden de beelden doorgestuurd naar de toezichtcentrale van Camera Observatie Nederland in Waalwijk. Daar wordt via het videomanagementsysteem van Genetec nog een laatste check uitgevoerd, voordat de politie of bewakingsdienst wordt gealarmeerd.

Duurzaam transport
Work Secure Group neemt CO2-reductie bijzonder serieus. Behalve dat CO2-neutrale cameramasten worden geproduceerd, verkocht en verhuurd, worden deze ook vervoerd met een vrachtwagen op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Dat is een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. De CO2-reductie is maar liefst 89 procent. Bovendien heeft HVO een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel en is de brandstof vrijwel geurloos en goed biologisch afbreekbaar. Op deze vrachtwagen zit een elektrische kraan, hiermee worden op locatie de masten geplaatst en herplaatst.

Met de bouwvak in het vooruitzicht is het extra van belang om uw project goed te beveiligen. Hebben wij u interesse gewekt en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Kijk voor meer informatie op onze website
www.worksecuregroup.nl of bel 088-606 7100camera-toezicht-beveiligen-veilgheid-bewaking