Zijn duurdere kabels hun prijs waard?

80

Velen denken dat het geldverspilling is om geld uit te geven aan duurdere kabels. Maar is dit ook wel echt zo? Zijn er uitzonderingen op deze regel? En als je dan duurdere kabels koopt, welke zijn het echt waard om meer geld aan uit te geven? In deze blog ontdek je het antwoord hierop.

Goedkoop is duurkoop
Dit is een spreekwoord dat ook op kabels van toepassing kan zijn. Goedkopere kabels zullen sneller kapotgaan, hebben dus een kortere levensduur en moeten dus sneller vervangen worden. Dat betekent dat je de rekening mee moet houden dat je om de zoveel tijd nieuwe kabels moet kopen. Nu is dit sowieso het geval, maar als je iets meer geld uitgeeft, hoef je je kabels veel minder vaak te vervangen. Bij kabels die je vaak gebruikt, dus in- en uitplugt, geldt dat bij goedkopere mogelijkheden het soms zelfs een maandelijkse of wekelijkse bezigheid kan worden.  

HDMI
Het is het dus zeker waard om geld uit te geven aan kabels die gemaakt zijn van sterker materiaal. Maar bij bijvoorbeeld HDMI-kabels werken alle kabels in principe hetzelfde. Een ander TYPE h 3 mini kabel waarvan geclaimd wordt dat het beter is, Is het dus vaak weer niet waard om extra geld uit te geven. Wanneer bijvoorbeeld je beeld niet flikkert of ruis bevat, heb je een perfect werkende kabel. Wanneer je echter een resolutie hebt van full HD of hoger moet je wel een kabel hebben die gelabeld is met ‘’high speed’’. 

USB
Ook zijn er mensen die denken dat een duurdere usb B kabel nodig is om de kwaliteit van afbeeldingen, audio, of video’s te garanderen. Een duurdere usb kabel zal de kwaliteit van deze zaken niet verbeteren. 

Wanneer dit gaat om het opladen van apparaten, dan is er echter wel sprake van een uitzondering. Niet iedere usb kabel zorgt voor even snel opladen. Sommige kabels hebben een hogere capaciteit om stroom door te laten dan andere. Wanneer je apparaten zo snel mogelijk wilt opladen, Dan is geld uitgeven aan een betere kabel zeker de moeite waard. 

De internetkabel
Dan is er nog de meest besproken kabel, namelijk de internetkabel. De internetkabel is het vaak waard om meer geld aan uit te geven. Er zijn verschillende TYPE internetkabels die bijvoorbeeld hogere snelheden ondersteunen. Zo is er CAT-5, CAT-6, CAT-7, CAT-8 en CAT 5 tot en met 8a en ga zo maar door. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je deze internetsnelheden ook daadwerkelijk hebt. Maar als je hoge internetsnelheden hebt en gebruik maakt van TYPE kabels die dit niet ondersteunen, benut je niet de volle potentie van je internetsnelheid. 

Je geeft ook meer geld uit aan een langere kabel. Een internetkabel 20 meter is het zeker waard om meer geld aan uit te geven. Deze kabel kan namelijk langere afstanden overbruggen en dit zorgt ervoor dat je niet moeilijk hoeft te gaan doen met andere oplossingen.