Grote kans dat je wel eens op een trap of ladder hebt gestaan. Bijvoorbeeld om het plafond te schilderen, of om een lamp op te hangen of te verwisselen. Bij veel werkzaamheden, in huis of buitenshuis, is het handig om een trap te hebben. Maar waar let je op wanneer je een trap gaat aanschaffen? Wij geven een aantal handige tips!

De juiste trap voor de klus
Er zijn veel verschillende soorten trappen en ladders. Eén daarvan is het huishoudtrapje, een kleine trap waarmee je veel werkzaamheden in het huishouden kunt uitvoeren. Denk dan aan het ophangen van een lamp of de gordijnen. Wil je op meer verschillende hoogtes kunnen werken? Dan is een vouwtrap voor jou ideaal. Deze kan je makkelijk in verschillende standen zetten. Wil je een trap aanschaffen voor professioneel gebruik? Dan is een bordestrap, een dubbele trap of een werktrap ideaal. Een bordestrap is een aluminium trap die goed geschikt is voor dagelijks, professioneel gebruik. Ook dubbele trappen en werktrappen zijn perfect voor wanneer je de trap vaak gaat gebruiken. Op de nieuwste werktrappen kun je in alle veiligheid werken en sta je ook nog eens erg stevig.

Het materiaal van de trap
De meeste trappen zijn gemaakt van aluminium en een aantal van hout of staal. Aluminium trappen zijn ideaal, omdat deze niet zwaar zijn en eenvoudig te vervoeren. Tegelijkertijd zijn ze erg stabiel en hebben ze een goede grip. Een aluminium trap is perfect voor klussen buitenshuis, omdat het materiaal weerbestendig is.

Veiligheid boven alles
Ga je met de trap aan de slag? Zorg dan, voordat je op de trap gaat staan, dat deze stevig op de grond staat om te voorkomen dat je valt. Ook is het belangrijk om de trap alleen te beklimmen met stevige schoenen om niet uit te glijden.