De dagen worden korter en het wordt kouder buiten; de winter staat voor de deur. Naast dat het een fijne periode is van veel samen zijn, is het een periode van kou. En dat vindt jouw telefoon niet altijd fijn. Het koude winterweer heeft namelijk invloed op de conditie van de accu van je telefoon. Het kan voor een defecte accu, storende processor en gebarsten scherm zorgen. De toppers van Kabelmaatje geven tips om de winter te overleven zonder kapotte telefoon.

Houd je telefoon op een warme plek
Deze tip is misschien heel voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten het. Kou kan funest zijn voor je telefoon en daarom is het belangrijk dat je hem er niet tot nauwelijks aan blootstelt. Stop hem in je zak of nog beter: zorg voor een warmere plek, bijvoorbeeld de zak van je trui of vest.

Koop een dikker, thermisch hoesje
Er zijn hoesjes op de markt die gemaakt zijn van thermische materialen. Deze zorgen ervoor dat de kou je telefoon niet binnen kan komen. Super handig als je jouw telefoon wilt blijven gebruiken bij extreem koude omstandigheden.

Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen
Doordat het buiten koud is en het verschil van binnen naar buiten groot kan zijn, loopt de accu van je smartphone sneller leeg. Zorg er dus voor dat hij altijd is opgeladen voordat je naar buiten gaat. Met een originele iPhone oplader of Samsung lader gaat dit een stuk langer.

Zorg ervoor dat je een powerbank bij je hebt
Mocht je veel buiten zijn en niet veel tijd hebben om je telefoon op te laden, dan is het het goed om een powerbank mee te nemen. Zo kun je jouw telefoon opladen en zul je nooit met een lege accu komen te staan. Het is handig om een korter kabeltje mee te nemen. Met een iPhone kabel van 1 meter zorg je ervoor dat je kabels minder snel in de knoop raakt, wat anders zou kunnen zorgen voor schade.

Raak niet in paniek!
Mocht je telefoon ondanks de tips toch uitvallen, raak vooral niet in paniek. Als het goed is krijg je een waarschuwing dat je telefoon te koud is geworden. Alles wat je nu moet doen, is geduld hebben. Wacht even met het opstarten en ga hem niet als een gek opwarmen, dit kan nog meer schade veroorzaken. Houd je telefoon in je zak en wacht ongeveer 20 minuten. Daarna kun je hem weer rustig aanzetten.