WC BouwMagazine

Grote kans dat jouw kantoorpand mooi en modern is ingericht, niet alleen zodat er een fijne omgeving wordt gecreëerd voor de werknemers maar ook voor de gasten die je er ontvangt. Maar heb je al eens gedacht aan de toiletruimtes? Ook daar maken werknemers en gasten gebruik van. Wij geven een aantal tips voor het inrichten van de toiletten op kantoor.

Houd rekening met hygiëne
Houd bij het inrichten van de toiletruimte rekening met persoonlijke hygiëne. Zo is een wasbak bijvoorbeeld onmisbaar. Ga niet voor de simpele, witte wasbak maar kies voor een robuuste of zwarte wasbak. Afhankelijk van hoe groot de ruimte is, heb je één of meerdere wasbakken nodig. Kies voor een sensor kraan, zodat de kraan alleen aangaat wanneer er gebruik van wordt gemaakt en er water wordt bespaard. Ook wordt er vaker gebruik gemaakt van een handdroger of handdoek dispenser in plaats van losse handdoeken. Wil je ervoor zorgen dat het toilet volledig hygiënisch is? Dan kun je ervoor kiezen om een toilet met bidet te plaatsen.

Trek de kantoorinrichting door naar de toiletruimte
Niet alleen de kantoorruimte zelf, maar ook de toiletten verdienen een mooie inrichting. Niemand wil op een oud toilet zitten, toch? Daarnaast ziet een moderne toiletruimte er ook nog eens een stuk beter uit. Meestal is een kantoor ingericht naar aanleiding van wat je als merk of bedrijf wilt uitstralen en daarom is het het slimst om deze stijl door te trekken naar de toiletruimte. Is jouw kantoor bijvoorbeeld industrieel ingericht? Ga dan voor een houten spiegel in het toilet. Bij een Scandinavische stijl kun je denken aan bijvoorbeeld een draadmand als prullenbak.

Berg schoonmaakmiddelen ergens anders op
Het is belangrijk dat de toiletruimte regelmatig wordt schoongemaakt en dat je de juiste schoonmaakmiddelen daarvoor in huis hebt. Echter is het niet slim om deze in de toiletruimte te plaatsen. Dit ziet er namelijk niet erg mooi uit. Berg ze daarom op uit het zicht, bijvoorbeeld in een kast of toiletmeubel.

Zorg voor goede verlichting
Tot slot: vergeet de verlichting niet! Het is belangrijk dat een toiletruimte goed wordt verlicht, zodat het er gezelliger uitziet en met schoonmaken geen plekken over het hoofd worden gezien. Is de toiletruimte groot? Ga dan voor wandlampen. Deze zijn niet alleen functioneel maar zorgen ook voor meer sfeer in de ruimte.