Voor badkamer inspiratie ben jij hier zeker aan het juiste adres. Mocht jij jouw badkamer dit jaar nog willen verbouwen of zou je graag wat aanpassingen in jouw huidige badkamer aan willen brengen? Het volgen van de laatste trends is dan een zeer goede optie als je graag met de tijd mee wilt gaan. Maar wat zijn deze trends en wat houden deze precies in? Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Natuurlijke elementen in jouw badkamer
Een van de verschillende trends laat zien hoe natuurlijke elementen steeds vaker terugkomen in de badkamer. Dit kun je bijvoorbeeld zien in het materiaalgebruik: natuurlijke materialen zoals hout en steen zijn steeds vaker terug te vinden. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan houten badkamermeubels, muren of een wastafel gemaakt van natuursteen. Daarnaast worden ook steeds vaker planten aan het interieur van de badkamer toegevoegd. Dankzij deze natuurlijke elementen wordt er een rustgevende en verfrissende sfeer in de badkamer gecreëerd.

De slimme badkamer
We horen steeds vaker mensen om ons heen, die gebruik maken van slimme technologie in het huis. Deze slimme technologie kun je ook in de badkamer toepassen, en dit is iets dat ook steeds vaker te zien is. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan douchesystemen met aanpasbare watertemperatuur en waarbij je ook de waterdruk kunt aanpassen. Je kunt tegenwoordig ook spiegels met geïntegreerde displays kopen. Via zo een display kun je bijvoorbeeld de verlichting instellen, maar bijvoorbeeld ook het laatste nieuws kijken. Verder zijn er ook toiletten die slimme technologie bevatten. Zo kun je een toilet aanschaffen die automatisch reinigt en die een automatische geurverfrisser bevat. Je gaat zo niet alleen met de tijd mee, maar je zult ook enorm veel gemak ervaren.

Terug in de tijd
Naast de ultra moderne slimme technologie, zien we ook steeds meer vintage en retro invloeden in het badkamer interieur terug. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan badkamertegels met een klassiek patroon en bijvoorbeeld vrijstaande badkuipen. Kijk eens terug naar oude badkamers voor badkamer inspiratie.

Zachte kleuren
In trendy badkamers van 2023 worden vaak zachte kleuren gebruikt. Dit is in tegenstelling tot de felle kleuren die je in voorgaande jaren vaak in badkamers zag. In 2023 zie je dan ook vaak pasteltinten als zachtroze, beige, lichtgroen of lichtblauw op de badkamermuur terug.

Minimalisme
Net als in andere ruimtes in het huis, is minimalisme een trend dat ook in badkamers te vinden is. Minimalistische badkamers kenmerken zich aan hun opgeruimde uiterlijk, de strakke lijnen, de gladde en egale oppervlakken en de eenvoudige vormen. Zorg voor genoeg opslag ruimte, eventueel ingebouwd. Een minimalistische badkamer is namelijk opgeruimd, en om dat te bereiken heb je voldoende ruimte nodig om spullen kwijt te kunnen!

Als je deze badkamertrends volgt, ben je helemaal up to date. Verder is duurzaamheid natuurlijk ook een onderwerp dat steeds meer aan bod komt. Ook dit kun je goed toepassen in jouw nieuwe badkamer.