Afbeelding
Charlotte Kap

Dit is waarom jij een lichtstraat wil toevoegen aan je bouwontwerp

bouw

Ga je verhuizen, verbouwen of renoveren? Van huis tot kantoorpand, extra daglicht is altijd welkom. Meer lichtinval doet een pand groter ogen en biedt een fijnere leef- en werkomgeving. Een goede manier om meer daglicht binnen te halen, is het aanleggen van een lichtstraat. Maar wat is dat nu precies, wat zijn de voordelen hiervan en waar vind je de juiste lichtstraat voor jouw project? In dit artikel lees je er alles over. Lees dus snel verder! 

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is letterlijk een ‘straat’ van ramen van glazen of kunststof ramen op het dak. Je kunt ze plaatsen op zowel een schuin als een plat dak en komen vaak voor op een uitbouw, zoals een serre. Lichtstraten hebben vaak een minimalistisch en strak design, waardoor je ze gemakkelijk kunt opnemen in uiteenlopende bouwontwerpen. Je kunt lichtstraten plat, maar ook met een specifieke helling monteren. Met de juiste helling creëer je nog eens extra lichtinval én zorg je voor een optimale afvoer van water of afval. Een voorbeeld van een lichtstraat met dit effect is een lessenaars lichtstraat.

Waarom kiezen voor een lichtkoepel of -straat?

Het plaatsen van lichtstraten in een woning, aanbouw of kantoorpand heeft veel voordelen, waaronder:

  • Het zorgt voor extra lichtinval in je woning of pand, waardoor de inrichting beter tot zijn recht komt en het pand groter lijkt;
  • Natuurlijk licht zorgt ervoor dat je biologische systeem beter functioneert, het zorgt voor een betere gezondheid, gemoedstoestanden en een beter concentratievermogen;
  • De zon zorgt voor natuurlijke warmte in het pand;
  • Het levert meer licht op dan reguliere ramen.

Kortom: lichtstraten zorgen voor meer lichtinval en meer woon- en werkcomfort.

Lichtstraten vervangen of aanschaffen

Wil je graag een lichtstraat toevoegen aan je woning, kantoorpand of bouwproject? Of heb je al een lichtkoepel of -straat en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Zorg dan dat je de juiste vakmensen inschakelt om je te adviseren over de aanschaf of vervanging van een lichtkoepel of -straat. Het is namelijk echt maatwerk en luistert heel nauw.

Een goed voorbeeld van een betrouwbare partij voor zowel aannemers als particulieren is
De Lichtstraat Expert. Je kunt hier niet alleen terecht voor het toevoegen van een volledig nieuwe lichtkoepel of -straat, maar ook voor renovaties en vervangingen. Wil je dus een lichtstraat vervangen, of een lichtkoepel vervangen? Neem dan zeker eens contact met hen op. Benieuwd met wie je te maken krijgt als je in zee gaat met deze organisatie?
Ontmoet hen dan op de Renovatiebeurs! Ze zijn te vinden op de beurs op standnummer: 1.F087