Afbeelding

Tijd voor raambekleding? Dit zijn 4 verschillende bekledingen waar je uit kunt kiezen

bouw

Raambekleding is een essentieel onderdeel van elk interieur. Het zorgt voor een bepaalde sfeer in een ruimte, biedt privacy en zorgt voor de lichtinval. Er zijn echter veel verschillende opties op de markt en hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel bespreken we vier populaire vormen van raambekleding waaruit je kunt kiezen.

Gordijnen

Gordijnen zijn hoogstwaarschijnlijk de meest bekende vorm van raambekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren en combineren. Gordijnen kunnen een ruimte warmer en gezelliger maken, en zijn ideaal voor het zorgen voor privacy. Bovendien dragen gordijnen ook bij de isolatie van een bepaalde ruimte en hierdoor kun je energiekosten besparen. 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een stijlvolle en tijdloze vorm van raambekleding. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en passen goed bij zowel moderne als klassieke interieurs. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en houtsoorten, waardoor je ze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Daarnaast kun je met houten jaloezieën goede controle uitoefenen over de lichtinval en privacy in een ruimte.

Elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie is een moderne en luxe optie voor raambekleding. Met een druk op de knop kun je de raamdecoratie namelijk openen of sluiten. Hierdoor voeg je gemak en comfort toe aan je interieur. Elektrische raamdecoratie is ideaal voor grote ramen of moeilijk bereikbare plekken, omdat je ze eenvoudig kunt bedienen zonder dat je erheen moet lopen. Bovendien zijn er ook mogelijkheden voor het automatiseren van de raamdecoratie, bijvoorbeeld op basis van het tijdstip van de dag of de lichtintensiteit.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een veelzijdige en praktische vorm van raambekleding. Je kunt ze krijgen in verschillende materialen, denk aan transparant tot verduisterend, en hierdoor kan je de lichtinval in een ruimte bepalen. Rolgordijnen zijn ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Hierdoor zijn ze voordelig voor ruimtes waar veel stof of vuil aanwezig is. Tot slot zijn rolgordijnen ook te krijgen in verschillende kleuren en patronen, waardoor je ze kunt aanpassen aan je eigen interieurstijl.