Afbeelding
1_home-hout-hero-desktop-interieur inrichting

Je interieur inrichten in 5 stappen

bouw
Heb jij moeite met het inrichten van je interieur en zie je door het bos de bomen niet meer? Je hoeft het niet alleen te doen. Het is begrijpelijk dat je er moeite mee hebt en je bent niet de enige. Je kunt natuurlijk er altijd voor kiezen om een adviseur in te schakelen, maar met de onderstaande vijf stappen kun jij ook zelf je interieur vormgeven, zonder dat daar te veel stress bij komt kijken.
Stap 1  Doe inspiratie op Tegenwoordig zijn er tal van verschillende kleuren, woonstijlen, materialen en meubilair te onderscheiden. Het is dan ook lastig zijn om te bepalen wat het beste bij je past. Om inspiratie op te doen is Pinterest een goed medium. Je kunt hierbij een moodboard aanmaken en de afbeeldingen opslaan die het beste bij jou passen. Heb je daar geen zin in? Zoek dan naar afbeeldingen online of kijk bijvoorbeeld in verschillende woonbladen. Bewaar hetgeen wat jij mooi vindt en combineer verschillende onderdelen.
Stap 2  Indeling in huis Het is belangrijk om te bepalen of het hele huis ingericht gaat worden, of alleen een bepaalde ruimte. Bekijk de bouwtekeningen of maak zelf een plattegrond van de ruimtes die je wil gaan inrichten. Bekijk de ruimtes goed en houd rekening met deuren, ramen en eventueel het verschil in hoogte van de vloer. Maak een grove indeling zoals jij hem graag wil zien. Past die hoekbank überhaupt wel die je graag in de woonkamer wil hebben? Als je toch twijfelt over het inrichten of het maken van een plattegrond, kun je altijd (online) hulp inschakelen.
Stap 3  Bepaal de woonstijl en kleuren Als je even op internet op zoek gaat naar woonstijlen, dan kom je heel erg veel verschillende soorten tegen. Als het goed is heb je bij stap 1 al inspiratie opgedaan door middel van Pinterest, woontijdschriften of het internet. Je kunt nu gaan beslissen, eventueel samen met je partner, welke woonstijl het beste bij jullie past. Ga je toch voor een landelijk interieur, klassiek, stoer of design? Alles is mogelijk. Kijk ook welke kleuren er het beste bij passen. Kies je bijvoorbeeld voor een stoer interieur? Dan kun je hierbij denken aan stoere kleuren als groen, blauw, grijs en bruin.
Stap 4  Schaf de inrichting aan Je hebt je inmiddels je woonstijl, kleuren en de indeling bepaald en dan moet je nog aan een paar kleine dingen denken. Heb je huisdieren, jonge kinderen of juist allergieën? Dan is die witte, stoffen bank misschien toch niet zo handig…
Als je nu alle punten hebt meegenomen, wordt het tijd om alles aan te schaffen. Denk hierbij aan de vloer, het meubilair, maar ook raamdecoratie. Je wil natuurlijk niet dat je buren met alles kunnen meegenieten wat jij aan het doen bent. Ook is raamdecoratie een hele bepalende factor in het huis. Het heeft een isolerende werking, het geeft privacy en het creëert sfeer. Ga je voor dat stoere interieur? Denk maar eens aan lamellen op maat, shutters of juist plissegordijnen van Veneta.com. Een fraaie toevoeging aan je interieur, met oneindig veel verschillende mogelijkheden en alle voordelen van dien!
Stap 5  Voeg decoratie toe, maar… Na het aanschaffen van de vloer, het meubilair en de raamdecoratie kun je decoratie overwegen. Dit is geen must, maar het voegt wel sfeer toe aan je woning. Zorg ervoor dat je niet je hele huis vol zet met decoratie, dit brengt alleen maar extra kosten en schoonmaakwerk met zich mee. Denk maar eens aan het afstoffen van al die potten en planken… Houd het simpel en hierbij geldt: less is more!