Geen Vakbeurs Openbare Ruimte, wel contactmogelijkheden

bouw
Met gemengde gevoelens laten we u weten dat de Vakbeurs Openbare Ruimte op 2-3 december 2020 niet doorgaat. Met deze zin start het bericht dat de exposanten van de door ExpoProof georganiseerde beurs onlangs ontvingen. ‘Natuurlijk balen we hier intens van, maar we bieden onze exposanten wel een effectieve manier om in contact te komen met hun doelgroep’, vertelt Jean Paul Boon, mede-eigenaar van ExpoProof.
Op LinkedIn gaf Jean Paul al aan dat hij liever failliet zou gaan dan digitaal. ‘Een beurs moet bruisen, er moet geluid zijn, mensen moeten elkaar tegen het lijf kunnen lopen. Online kunnen we deze ervaring niet eens benaderen.’ Het plan voor een coronaproof beurs lag al maanden klaar. Maar het is wat het is en hij vindt het zonde om de stekker er volledig uit te trekken. ‘De doelgroep van deze beurs zijn gemeenteambtenaren die zich bezighouden met de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. De meesten die zich ingeschreven hadden, gaven aan ook zonder beurs graag in contact te komen met bedrijven in de branche. Ze willen weten wat er ontwikkeld wordt en welke innovaties eraan komen.’
Exposure via gerichte nieuwsbrieven Dus bedacht hij met zijn beursteam het volgende: ‘voor de negen* gebieden waarin onze exposanten werkzaam zijn, zijn er gemiddeld 500 geïnteresseerden. Voor die groep gaan we nieuwsbrieven maken.’ De exposanten kunnen daarin komen te staan met een artikel, een link naar de exposantenwebsite en een foto plus contactgegevens van een contactpersoon. Dat kost hen 995 euro. ‘We hopen dat ze hiervoor kiezen, omdat ze de kosten van de beurs al mee begroot hadden. De 95 euro inschrijfgeld voor de beurs valt weg als een exposant kiest voor deelname aan de nieuwsbrief.’
Inzetten op kwaliteit bezoekers Jean Paul verwacht dat reguliere beurzen zeker terugkeren. ‘Wat we van de huidige situatie leren, is dat we in moeten zetten op bezoekers van hoge kwaliteit en niet meer op kwantiteit. Het sentiment zal veranderen, over een tijd durven we weer zonder angst met elkaar in contact te treden.’ De inschrijving voor de Vakbeurs Openbare Ruimte op 22-23 september 2021 is dan ook al geopend.
*Groen, Bestrating, Straatmeubilair, Licht, Sport - Spel & Recreatie, Bouw & Infra, Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp, Mobiliteit.
www.openbareruimte.nl