Stage V generator voor lagere uitstoot gelanceerd door Aggreko

bouw
Aggreko lanceert haar eerste Stage V / Tier 4 Final stroomoplossing met de 600 kVA generator. Aggreko heeft deze generator speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strikte emissieregelgeving in de VS en Europa. Hij levert 98% vermindering van fijnstof en 96% vermindering in de uitstoot van NOx.*
De 600 kVa generator, die gebruik maakt van een heel scala aan geavanceerde behandelingsprocessen van de uitlaatgassen om de meest schadelijke en vervuilende stoffen te verwijderen, is de eerste van Aggreko’s Stage V / Tier 4 Final producten die wordt gelanceerd, te zijner tijd zullen oplossingen in het volledige vermogensbereik gelanceerd worden.
De innovatieve oplossing helpt klanten om de impact van hun activiteiten op het milieu te beperken. Daarnaast, zijn er met de Stage V generator geen compromissen nodig voor wat betreft de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening. Naast de meer conventionele brandstofbronnen zoals diesel, draait de Stage V / Tier 4 Final 600 kVA generator ook op biobrandstof, zoals HVO.
De nieuwe generator legt de nadruk op efficiëntie en heeft het laagste brandstofverbruik in vergelijking met de industriestandaard. In combinatie met de integratie van Aggreko’s Remote Monitoring services zal dit zorgen voor lagere onderhoudskosten en minder onderbrekingen in de activiteiten doordat er minder service-inspecties hoeven worden uitgevoerd.
De nieuwe Stage V generatoren zullen te huur zijn volgens flexibele contractlooptijden om te voldoen aan de behoeften van de klanten. Huren biedt meer flexibiliteit zodat bedrijven volgens begroting kunnen blijven werken, CAPEX-uitgaven voor apparatuur worden zo vermeden. Als gevolg van de versnellende energietransitie, kan het ook zo zijn dat die apparatuur in een relatief kort aantal jaren wordt ingehaald door verbeterde technologieën. Het betekent ook dat de exploitatie- en onderhoudskosten inbegrepen zijn in een vast bedrag, waardoor de totale kosten veel transparanter worden.
Bill Carrick, Product Director bij Aggreko, hierover: “De lancering van onze nieuwe Stage V / Tier 4 Final generator voor lagere emissies kon op geen beter tijdstip komen voor onze klanten. Nu bedrijven in allerlei sectoren de milieu-impact van hun activiteiten willen verminderen, biedt onze nieuwste innovatie een oplossing om te helpen enkele van de meest schadelijke emissies te verminderen – fijnstof en NOx  – die doorgaans worden geproduceerd door stroomopwekking op locatie. Onze ingenieurs hebben ook prioriteit gegeven aan het zo efficiënt en zelfvoorzienend mogelijk maken van onze producten. Dat zorgt voor vermindering van het onderhoud en de bijbehorende kosten voor onze klanten.”
* vergeleken met stage IIIA generatoren
  • 98% vermindering van fijnstof en 96% vermindering in de uitstoot van NOx*
  • Speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strikte emissieregelgeving in Europa
  • Geschikt voor biobrandstoffen
meer informatie: www.aggrekko.com
 
Bedrijfspagina Aggrekko