Afbeelding

Wiha ontvangt opnieuw het TOP 100-keurmerk

bouw

Wiha wint in de wetenschappelijke selectieprocedure het TOP100-keurmerk / onderscheiding door Ranga Yogeshwar in juni

Subliem innovatiewerk: de firma Wiha Werkzeuge GmbH uit Schonach heeft bij de 29e ronde van de competitie TOP 100 opnieuw als ideee¨nmaker overtuigd. Wiha heeft daarvoor het TOP 100-keurmerk 2022 gekregen. Alleen bijzonder innovatieve middenstandsbedrijven komen voor deze onderscheiding in aanmerking. Op 24 juni wordt de handgereedschapfabrikant voor deze diensten nog persoonlijk gee¨erd door de mentor van de competitie, de wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar.
Kernstuk van de innovatieve wedstrijd TOP 100 is een wetenschappelijke selectieprocedure, die de deelnemers moeten doorlopen. In opdracht van compamedia, de organisator van de vergelijking, onderzochten de innovatieonderzoeker Prof. Dr. Nikolaus Franke en zijn team Wiha aan de hand van meer dan 100 innovatie-indicatoren uit vijf categoriee¨n: innovatiebevorderend top-management, innovatieklimaat, innovatieve processen en organisatie, externe orie¨ntering/open innovation en innovatiesucces. In principe gaat het in de TOP 100-analyse om de vraag of de innovaties van een onderneming slechts een toevalsproduct zijn of echter systematisch gepland worden en daarmee in de toekomst herhaalbaar zijn. Een speciaal gewicht heeft de vraag of en hoe nieuwe producten en productverbeteringen hun ingang op de markt vinden.
Wiha behoort reeds voor de derde keer tot de top-vernieuwers. De onderneming behoort tot de wereldwijd toonaangevende handgereedschapfabrikanten voor professionals uit industrie en installatietechniek. Regelmatig presenteert Wiha innovatieve nieuwe producten van de schroevendraaier via tangen, bits, stiftsleutels of Multitool-gereedschap tot aan de e-schroevendraaier, elektricien-koffer en nog veel meer. Wilhelm Hahn, beherende vennoot van Wiha verklaart daarover: “Creatief denken, het zoeken naar nieuwe ideee¨n, de continue wil tot vooruitgang en verbetering houdt Wiha in ieder ondernemingssegment bezig. Van het bovenste directieniveau tot aan iedere afzonderlijke medewerker wordt de innovatie-cultuur bij ons intens geleefd. Wij zijn er zeer trots op dat ons werk, onze brainstormsessies en -structuren binnen de wetenschappelijke evaluatieprocedures zo positief beoordeeld zijn dat wij de nu derde ster op het TOP100-keurmerk mogen vieren.“
„Hoezeer is een onderneming op innovatie gericht? Hoe consequent volgen zijn structuren dit doel? Bij TOP 100 onderzoeken wij dat“, legt Prof. Dr. Nikolaus Franke uit, wetenschappelijk hoofd van TOP 100. “De meest innovatieve kleine- en middelgrote ondernemingen ontvangen het keurmerk. Het laat zien dat ze uitstekend voor toekomstige uitdagingen zijn uitgerust“
Op 24 juni komen in Frankfurt am Main de top-vernieuwers van de jaargang 2022 samen voor de prijsuitreiking op de Deutsche Mittelstands-Summit, om de gelukswensen van Ranga Yogeshwar in ontvangst te nemen. De wetenschapsjournalist begeleidt de innovatiewedstrijd al elf jaar lang als mentor.