Nieuwe branchemanager Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven

bouwcomplex
De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) krijgt per 1 december a.s. een nieuwe branchemanager in de persoon van Gerard Westenbroek. Gerard neemt de functie over van Peter Hecker die, na 20 jaar voor de VSB te hebben gewerkt, zijn carrière voortzet bij de brancheorganisaties VOMI en World Class Maintenance.
Gerard Westenbroek is in de branche geen onbekende: hij werkte 17 jaar voor één van de VSB-leden voordat hij in dienst trad bij de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek. Binnen deze brancheorganisatie vervulde hij de rol van technisch-wetenschappelijk adviseur. Binnen de VSB zal hij zich onder meer gaan richten op scholing, kennisdeling en samenwerking alsook op de promotie van het vakgebied Veilig werken op hoogte en het vermarkten van de VSB als keurmerk.
Met de komst van de nieuwe branchemanager komt ook een einde aan de langdurige samenwerking tussen VSB en FME. Meer dan 40 jaar had de vereniging onderdak bij FME en werkten beide organisaties samen aan de thema’s veiligheid en kwaliteit. De VSB brengt haar branchebelangen en secretariaat per 1 december 2019 onder bij de Aannemersfederatie  Nederland Bouw en Infra, waar het al sinds de oprichting lid van is. De federatie biedt naast een breed netwerk ook ondersteuning op sociaal/economisch gebied.
Frank Klessens, voorzitter van VSB, licht de wisseling toe: “Peter Hecker heeft veel voor de vereniging betekend. Hij vormde het bindende element binnen een vereniging die  verschillende secties omvat en representeerde op uitstekende wijze onze belangen naar de buitenwereld. Nu hij besloten heeft na 20 jaar een overstap te maken, zijn wij verheugd in Gerard Westenbroek zo snel een goede vervanging te hebben gevonden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook Gerard de vereniging en onze leden op de kaart weet te zetten.”
De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) bundelt de belangen van bedrijven die actief zijn in de bouw en de industrie, waarbij tijdelijke constructies voor het werken op hoogte en betonbekistingen centraal staan. Het ledenbestand wordt gevormd door fabrikanten, leveranciers, montagebedrijven en verhuurbedrijven van steigers, aluminium rolsteigers, hefsteigers, ladders, gevelonderhoud- en hangbruginstallaties, bouwliften, hoogwerkers, betonbekistingen, ondersteunings-constructies en hun toeleveranciers.