Afbeelding

Vijf redenen om voor laminaat of PVC vloeren te kiezen

bouw
Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Kijk dan eens naar PVC vloeren of een laminaat vloer. Deze vloeren lijken namelijk steeds meer op echte houten of stenen vloeren en ze hebben verschillende voordelen. Lees daarom snel verder voor de vijf redenen om ofwel voor een PVC ofwel voor een laminaat vloer te kiezen in plaats van een echte stenen of houten vloer.
Reden 1: Gemakkelijk te plaatsen Laminaat en PVC zijn eenvoudig te leggen. Ze zijn meestal voorzien van een kliksysteem, waardoor je de vloer gerust zelf kunt leggen, ook als je daar geen ervaring mee hebt. Het enige wat je nodig hebt is een goede, vlakke ondervloer. Een echte stenen vloer of een houten vloer vereist vakmanschap om te kunnen leggen. Een PVC of laminaat vloer bespaart je dus ook veel geld, omdat je geen vakman hoeft in te huren voor het leggen. 
Reden 2: Goedkoper Met een PVC of laminaat vloer bespaar je niet alleen veel geld, omdat je de vloer zelf kunt leggen, het materiaal zelf is ook veel goedkoper. PVC vloeren zijn wel iets duurder dan een laminaat vloer, maar ze gaan dan ook veel langer mee. Een laminaat vloer heb je al vanaf een tientje per vierkante meter, maar als je voor een vloer kiest die meer lijkt op echt hout, ben je wel iets meer kwijt. Maar ook dan is laminaat veel goedkoper dan echt hout. 
Reden 3: Onderhoudsvriendelijk Laminaat en PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Een echte houten vloer moet je regelmatig behandelen of lakken om te zorgen dat hij mooi blijft. Ook sommige steensoorten vereisen speciale behandelingen om mooi te blijven. Bij PVC en laminaat vloeren is dat niet nodig, stofzuigen en regelmatig dweilen is voldoende om je vloer jarenlang mooi te houden. 
Reden 4: Het voelt warm aan PVC vloeren voelen aan je voeten veel warmer aan dan stenen vloeren. Dat is vooral fijn als je graag op blote voeten of sokken loopt. Bovendien kun je onder je PVC vloer een goed isolerende ondervloer leggen. Dit helpt je aanzienlijk te besparen op stookkosten. Voor extra warme voeten kun je natuurlijk ook vloerverwarming aanleggen.
Reden 5: Waterbestendig PVC vloeren zijn waterbestendig en kunnen ook in een vochtige ruimte worden geplaatst. Ze zijn dus een uitstekend alternatief voor een stenen vloer in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Een laminaat vloer is niet geschikt voor een vochtige ruimte, omdat het dan kan gaan krullen aan de randen, maar het kan wel beter tegen water als een houten vloer. Een laminaat vloer kun je gewoon dweilen, terwijl dat bij de meeste echte houten vloeren wordt afgeraden.
Conclusie Laminaat en PVC vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van een houten of stenen vloer. Bovendien heb je ruime keuze in design en uitvoering, zodat je altijd een vloer kunt kiezen, die perfect bij jou en bij jouw stijl past. Een nieuwe vloer is tenslotte een bepalend onderdeel van de inrichting van je huis. Bovendien ben je weinig tijd kwijt aan onderhoud en blijven de vloeren lang mooi. Meer reden heb je toch niet nodig om voor een mooie laminaat of PVC vloer in je huis te kiezen?