Hier moet je op letten als je een nieuwe vloer aanschaft

422
pvc vloer-vloeren-nieuwe vloer

Het aanbod vloeren is vandaag de dag ontzettend groot. Hierdoor denk je mogelijk dat het niet bepaald lastig is om een nieuwe vloer te vinden. Toch is dit vaak een stuk lastiger dan het lijkt. Ga daarom vooral niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Doe je dit wel? Dan krijg je straks mogelijk spijt van jouw keuze. Om dit te voorkomen, vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten als je een nieuwe vloer aanschaft.

Kleur van de vloer
De uitstraling is waarschijnlijk het eerste waar je op let als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Begrijpelijk, want je wilt immers dat er straks een mooie vloer in jouw woning ligt. Veel mensen kijken daarom eerst naar de kleur van de vloer. Ga je de vloer in huis vervangen en komen er geen nieuwe meubels? Dan raden wij je aan rekening te houden met het interieur bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. De kleur van de vloer moet namelijk matchen met de kleur van jouw meubels en de kleur op de muren.

Je bepaalt de kleur van de vloer niet alleen op basis van jouw interieur. Nee, want ook de afmetingen van een ruimte spelen een rol. Veel mensen zijn zich hier alleen niet bewust van. Ben je op zoek naar een vloer voor in een kleine ruimte? Dan kun je het beste voor een lichte kleur kiezen. Een lichte vloer reflecteert het (zon)licht namelijk, waardoor een kleine ruimte groter oogt. In een grote ruimte kun je juist beter voor een donkere vloer kiezen. Een donkere vloer laat een ruimte namelijk kleiner, warmer en sfeervoller ogen.

Materiaal
Naast de kleur moet je ook naar het materiaal kijken voordat je een nieuwe vloer aanschaft. Voor wat betreft materialen heb je vandaag de dag behoorlijk wat te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een houten vloer of vloerbedekking kiezen. Andere opties zijn laminaat of tegels. Dergelijke vloeren zien we sinds jaar en dag terug in een groot aantal woningen in ons land.

Ondanks dat hout, laminaat, vloerbedekking en tegels populair zijn, kiezen mensen de laatste jaren vaak voor een pvc vloer. Dit komt vooral doordat deze vloersoort ontzettend duurzaam is. De bovenlaag is kras- en slijtvast, waardoor de vloer niet snel wordt beschadigd. Hierdoor kun je jarenlang vooruit met een pvc vloer. Een ander groot voordeel is dat pvc vloeren er in allerlei varianten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pvc vloer met betonlook, maar ook voor een pvc vloer met houtlook.

Hoe zit het met het onderhoud?
Net als vrijwel iedere andere Nederlander wil jij ongetwijfeld ook een mooie vloer in huis leggen. De gemiddelde vloer blijft alleen niet mooi als je hier niets aan doet. Zo moet je een houten vloer met enige regelmaat onderhouden om de mooie uitstraling ervan te behouden. Kies je voor een pvc vloer? Dan is dit niet het geval. Pvc is namelijk een onderhoudsvriendelijk materiaal.

Bijkomend voordeel van een pvc is dat je dit materiaal bijzonder makkelijk schoonmaakt. Heb je pvc tegels in jouw keuken liggen en laat je hier etensresten op vallen? Dan ga je er simpelweg met een doekje overheen en er is niets meer van te zien. Etensresten en vloeistoffen trekken namelijk niet in de vloer, maar blijven erop liggen. Dit is bij een houten vloer en vloerbedekking bijvoorbeeld niet het geval.