Waarom je écht een gietvloer wilt

bouw
Gietvloeren zijn in. En heel praktisch voor bijvoorbeeld je kantoor, keuken, badkamer en woonkamer. Wil jij een vloer die gemakkelijk schoon te maken is en overal bij past? Een gietvloer heeft deze voordelen en meer.
Naadloos schoonmaken Tijdens het koken loopt de pan over, een beker limonade valt uit de handen van je kind en je loopt een vaas met bloemen om op kantoor. Met een houten vloer of laminaat krijg je die viezigheid nauwelijks tussen de naden weg, maar met een naadloze gietvloer heb je dat probleem niet, zodat je met een natte doek in één keer het vuil verwijdert. Gietvloeren zijn 100% vloeistofdicht, zodat vocht niet in de vloer trekt, maar erop blijft liggen. Zo krijg je geen vlekken.
Pas de vloer aan op je interieur Het strakke design van een gietvloer heeft een moderne uitstraling. De vloer is geschikt voor vrijwel elk kantoor, keuken, huiskamer of badkamer omdat je de kleur en sfeer gemakkelijk aanpast aan je eigen stijl. Bij een industrieel kantoor met robuuste materialen als roestvrij staal en massief hout past bijvoorbeeld een stoere betonvloer. Bij een huiskamer met knusse hoekjes kies je voor een warme, lichte tint om er een gezellige relax- en zitruimte van te maken.
Lekker warme voeten Als je een echte koukleum bent, dan kun je warme voeten waarschijnlijk wel waarderen. Gietvloeren zijn heel goed te combineren met vloerverwarming. Weg met die pantoffels dus! De vloer voelt van zichzelf al aangenaam aan, maar met vloerverwarming wordt de hele ruimte verwarmd. Dat scheelt ook nog eens in de stookkosten.
Samenhang in je interieur Een ander voordeel van de gietvloer: het is een heel geschikte vloer om over de hele verdieping te leggen. Zo betrek je je keuken meer bij je woonkamer en eethoek en creëer je één groot geheel. Dit zorgt voor samenhang in je interieur.