Altijd al je droomtuin gewild? 3 stappen om een begin te maken

bouw
Het creëren van een droomtuin neemt tijd in beslag, maar het is niet moeilijk om een begin te maken. Het is evenmin nodig om een groot budget te hebben om van je tuin een droomtuin te maken. Wat je wel nodig hebt, is inspiratie en tijd om een begin te maken. Het eerste begin is heel simpel, want hoeft alleen maar de onderstaande drie stappen te volgen.
  1. Creëer een beschutte plek De eerste stap om van je tuin een droomtuin te maken, is een beschutte plek te creëren. Daar zijn verschillende opties voor beschikbaar. Tuinmaximaal biedt bijvoorbeeld een breed aanbod van overkappingen en schuifpuien. Een terrasoverkapping aan je woonkamer vast is een ideale start voor een droomtuin. Of heb je stiekem altijd gedroomd over een prachtige veranda op een verhoging? Ook een veranda is op een relatief eenvoudige manier te realiseren. Wil je geen overkapping aan je woonkamer? In dat geval is het als je tuin groot genoeg is ook mogelijk om voor een overdekt terras achterin je tuin te kiezen. Of wat te denken van pergola’s? Een pergola in het midden van je tuin met klimplanten om de palen is een echte eyecatcher.
  1. Kies de juist beplanting In een droomtuin horen natuurlijk ook planten en struiken. Wil je het hele jaar van je tuin genieten dan is het aan te raden om met de keuze voor beplanting rekening te houden. Kies bijvoorbeeld voor een aantal vaste planten die ook in de winter groen blijven. Een fraai gazon staat natuurlijk ook prachtig en geeft in de winter uiteraard eveneens een groene aanblik. Op het terras onder de overkapping is het mogelijk om planten en bloemen in potten neer te zetten. Zo haal je de natuur een stukje dichterbij je zitplaats.
  1. Schaf comfortabel tuinmeubilair aan In een droomtuin kies je voor tuinmeubilair dat qua design bij je smaak past, maar dat ook comfortabel is. Plaats bijvoorbeeld een loungeset op je terras. Of kies ervoor om een grote tuintafel neer te zetten om met zijn allen gezellig aan te eten. Het is sfeerverhogend en lekker warm als je ook de keuze maakt voor een tuinhaard. Je hoeft bovenstaande stappen niet allemaal in één keer door te voeren. Het is ook mogelijk om met de overkapping te beginnen en in het voorjaar je tuin te beplanten en nieuw tuinmeubilair te kopen.