Afbeelding
Gietvloer Mesa Coating

Waarom is de gietvloer geschikt voor de automotive industrie

renovatie
De juiste vloer kiezen is geen gemakkelijke klus. Bij het kiezen van een geschikte vloer zijn er vele aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Ook is de sector waarin de vloer komt te liggen van groot belang. Iedere sector heeft namelijk bepaalde eisen waaraan de vloer dient te voldoen.
Dit is ook het geval in de automotive industrie, hier is het erg belangrijk om een goede vloer te hebben. Één van de geschikte vloeren voor de automotive industrie, met name in de werkplaats, is de gietvloer. In dit artikel leggen wij uit waarom de gietvloer geschikt is binnen automotive industrie.
Wat is een gietvloer? Over het algemeen wordt een gietvloer gezien als een naadloze afwerklaag die wordt aangebracht op een dragende vloer. Het aanbrengen van de gietvloer gebeurt door middel van het gieten van de stof die uiteindelijk uithardt op de onderlaag. Er zijn verschillende typen gietvloeren beschikbaar. Vaak zijn deze opgebouwd uit kunststof zoals polyurethaan of epoxy. Maar ze kunnen ook bestaan uit beton of mengsels van cement en polyurethaan. Bij Mesa Coatings bestaan de gietvloeren uit het materiaal epoxy en wordt dit systeem het Mesa Epox Basic Gietvloer systeem genoemd. De Mesa Epox Basic Gietvloer is een 2- Componenten systeem bestaande uit epoxyharsen. De eerste laag van dit systeem bestaat uit een egalisatielaag, deze laag zorgt ervoor dat de vloer helemaal vlak wordt en er geen oneffenheden zichtbaar zijn. Daarna wordt de toplaag gegoten, deze zorgt voor de uitstraling en afwerking van het systeem. Het Mesa Epox Basic Gietvloer systeem is ca. 2 – 3 mm dik en heeft een volledig gladde afwerking.
Veelzijdige vloer met vele voordelen De Mesa Epox gietvloer is een vloer met vele voordelen. Gietvloeren op basis van epoxy beschikken over extreem harde eigenschappen. De epoxy gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden, dat maakt dat het systeem erg hygiënisch is. Bovendien is de Mesa Epox Basic Gietvloer mechanisch belastbaar en vloeistofdicht, dit zorgt ervoor dat het vloersysteem uiterst geschikt is in de automotive sector in werkplaatsen, garages, parkeergarages of eventueel showrooms. Daarnaast is het systeem ook geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslagruimte of distributiecentrum. De Mesa Epox Basic Gietvloer heeft een strak en naadloos design, zodat de vloer er professioneel en modern uitziet. Het is een duurzame vloer waar u jarenlang profijt van zult hebben.
Kiezen voor Mesa Coatings is kiezen voor kwaliteit Bij Mesa Coatings staat kwaliteit altijd voorop. Bij ons kunt u altijd rekenen op een passend advies, een op maat gemaakte offerte, een topservice en vloeren van de hoogste kwaliteit. Wij beschikken over jarenlange internationale ervaring en zijn een specialist in verschillende typen vloersystemen. Mesa Coatings is naast in Nederland ook actief in België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Engeland en zelfs in Ierland. Naast de epoxy gietvloeren, kunt u bij ons ook terecht voor epoxy coatings, mortelvloeren, troffelvloeren en verschillende typen plint- en wandcoatings. Interesse in onze epoxy gietvloer of een van onze oplossingen? Bezoek dan onze website www.mesa-coatings.eu of neem telefonisch contact op met één van onze specialisten.