Afbeelding
Mesa Coatings-vloeren-bouw

Mesa Coatings: 5x tips over duurzaamheid tijdens de bouw of renovatie

renovatie
Met het oog op de toekomst wil iedereen zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame oplossingen, wij bij Mesa Coatings ook. In de bouw is dit niet anders en komen er steeds andere dingen om de hoek kijken om een bedrijfspand zo duurzaam mogelijk te maken.
Het verduurzamen kan op verschillende manieren, zo zijn er duurzame bouwmaterialen die gebruikt kunnen worden, kan er zuiniger met energie worden omgegaan en kan er rekening gehouden worden met de uitstoot en luchtvervuiling. Hieronder geven wij u 5 tips om de bouw of renovatie van uw bedrijfspand te verduurzamen!
1. Duurzame bouwmaterialen Tijdens het proces van het renoveren of vanaf de grond opbouwen van uw ideale bedrijfspand zijn er verschillende bouwmaterialen waar een keuze uit gemaakt kan worden. Niet elk materiaal is even duurzaam en daarom hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet die hier zeer geschikt voor zijn.
Iets wat een grote impact heeft op de duurzaamheid binnen in een bedrijfspand is de isolatie. Er zijn tegenwoordig vele keuzemogelijkheden voor duurzaam isolatiemateriaal, zoals vlas, gerecycled katoen en houtvezel, allemaal een zeer geschikte oplossing. Andere materialen die zich gemakkelijker laten hergebruiken en handig zijn tijdens de bouw, zijn bijvoorbeeld natuursteen en bamboe.
2. Gerecyclede producten Er is ook de keuze om gebruik te maken van gerecyclede producten of materialen. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit gerecycled metaal of hout wat een uitermate duurzame oplossing is. In veel sectoren worden producten snel weggegooid en niet hergebruikt wat erg zonde is. Daarnaast is een leuk interieur een must voor elk bedrijfspand en hier is ook de mogelijkheid om tweedehands meubels te kopen in plaats van nieuwe meubels. Veel gebruikte banken, stoelen of tafels kunt u door te schuren, verven of een nieuwe bekleding een tweede leven geven!
3. Groen dak en zonnepanelen Bij het bouwen of renoveren van een bedrijfspand kunnen we het dak niet vergeten. Een mooie kans om het dak aan te pakken en bijvoorbeeld vegetatie te laten groeien waardoor u een groen dak krijgt. Ook op een vegetatiedak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen, die zeer rendabel zijn.
4. Kwaliteit vloer- en wand keuze Een ander belangrijk element in het renovatieproces is om een goede keuze te maken met betrekking tot duurzame vloeren en wanden. Vloeren worden intensief gebruikt in een bedrijfspand en moeten daarom flink wat intensiteit aankunnen. De duurzaamheid van een vloer zit hem vooral in het aantal jaren dat deze meegaat.
Kwaliteit vloeren, zoals troffelvloeren, zijn onder andere slijtvast en een perfecte keuze voor een bedrijfsvloer, omdat ze overal toepasbaar zijn. Ook worden deze naadloos geplaatst, zijn ze 100% vloeistofdicht, bestand tegen vele chemische vloeistoffen en mechanisch belastbaar. Het plaatsen van een milieuvriendelijke vloer zorgt dat u investeert in uw bedrijfspand en er erg lang plezier van heeft. Vraag hier een offerte aan bij Mesa Coatings, dé vloerenspecialist, en bespreek alle mogelijkheden met betrekking tot duurzame vloeren en wanden.
5. Ecologisch verantwoord Bij het bouwen of renoveren kan er uitstoot plaatsvinden dat niet ecologisch verantwoord is. Hierbij kunnen we onder andere denken aan de luchtvervuiling tijdens het bouwproces. Een certificering, zoals AgBB, is bijvoorbeeld van toepassing op de vloeren van Mesa Coatings. De vloersystemen zijn uitgebreid getest op de emissie uitstoot en het effect op luchtkwaliteit binnen in gebouwen. Het is fijn om te weten dat een product vrij is van het verspreiden van schadelijke stoffen. Daarnaast kunt u er ook aan denken om de vervuiling van water en het energieverbruik tijdens processen te verminderen.
Mesa Coatings Een groot kenmerk tijdens de renovatie of bouw van een bedrijfspand betreft de vloeren en wanden. Bent u op zoek naar een nieuwe en duurzame vloer of heeft u vragen over de mogelijkheden bij in uw bedrijfspand? Wij helpen u graag verder. Bezoek onze website of neem gerust contact met ons op per mail of via telefoon.
?? sales@mesa-coatings.eu ?? +31854018271