Epoxy: een bouwmateriaal met oneindige mogelijkheden

renovatie
U heeft er vast wel eens over gehoord, het materiaal epoxy. Het kan gebruikt worden in onwijs veel verschillende projecten, van klein tot groot, want het is een veelzijdig bouwmateriaal. Maar waar bestaat het uit?
Epoxy is thermohardend materiaal. Dit betekent dat in het begin een andere vorm heeft dan in een later stadium. Wanneer epoxy wordt geproduceerd is het een vloeistof en zal dit veranderen in een vaste vorm. Dit is mogelijk doordat de twee bestanddelen van epoxy een reactie opwekken, namelijk epoxy en epoxyhars. Zodra deze twee componenten zijn samengevoegd zal de uitharding beginnen en ontstaat het materiaal dat maar liefst 2 keer zo sterk is als beton. Erg handig met oneindige mogelijkheden.
Waar wordt epoxy voor gebruikt? Een van deze mogelijkheden is het gebruik van epoxy in de vliegtuigbouw. Daarnaast kan het worden gebruikt in onder andere tafelbladen, boten, vloeren en zelfs tijdens het maken van sieraden.
Waar epoxy erg veel in gebruikt wordt, zijn coatingvloeren. Dit is omdat het een ideale oplossing is voor industriƫle vloeren, door de mooie uitstraling ervan en de unieke voordelen. Een epoxyvloer is daarom geschikt voor alle branches doordat het voldoet aan veel eisen. Zo plaatsen wij epoxyvloeren in een industriƫle omgeving, de voedselindustrie met strenge HACCP-eisen, de automotive industrie in onder andere werkplaatsen en carwash, de horeca, kantoren en overige sectoren. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een strakke epoxyvloer of een combinatie voor een stijlvolle composiet vloer.
Voordelen van een epoxyvloer Nu we weten dan epoxy onwijs veel mogelijkheden heeft, zult u door de voordelen een nog beter overzicht krijgen waarom epoxyvloeren vaak gekozen worden. Hier een aantal belangrijke voordelen op een rij:
  • Mechanisch sterk
  • Vloeistofdicht
  • Slijtvast
  • Chemisch bestendig
  • Makkelijk te combineren met vloerverwarming
  • Naadloze aanbrenging
  • Groot hechtingsvermogen
  • Snel gelegd en binnen enkele uren al belastbaar
 Ook is het mogelijk een antislip toplaag toe te voegen, zodat er op plekken met veel gebruik van water en andere vloeistoffen de veiligheid wordt gewaarborgd.
Kosten Coatingvloer Epoxy Een coatingvloer van epoxy biedt bescherming en afwerking van een bestaande vloer. De kosten van een coating door de laag van epoxy zijn minder per m2 en ook een stuk dunner. Er zijn maar weinig mensen met een oneindig budget en daarom is dit een goede keus als u iets minder te besteden heeft. Ook moet de ondergrond goed zijn afgewerkt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van het schuren van de vloer. Het bewerken van de ondergrond plus het aanleggen van de epoxy coatingvloer kan het beste worden uitgevoerd door experts. Anders zult u zien dat het resultaat niet optimaal is en bent u wellicht meer kosten kwijt aan het onderhoud.
Recente projecten met Epoxy Doordat epoxyvloeren erg populair zijn, leggen wij deze dagelijks. Ons specialisme is iets waar we trots op zijn en als u benieuwd bent naar hoe epoxyvloeren eruit zien, kunt u voor recente projecten naar onze website of een bezoekje brengen aan onze Facebook pagina!
Wilt u meer weten over specifieke mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag met deskundig advies.