Afbeelding

Praktische bouwtips om alle mogelijkheden open te houden

bouw

Wil je een badkamer zoals een echt wellnesscentrum of juist een moderne badkamer met zwarte kranen? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden wanneer je zelf je badkamer gaat verbouwen. Niet alleen bespaar je veel kosten wanneer je het zelf gaat doen, je houdt daarom ook meer geld over om mooie tegels of een luxe wastafel te kopen. In deze blog lees je praktische bouwtips waardoor je alle opties openhoudt.

Doe het zelf Als je zelf je badkamer verbouwd, bespaar je veel geld. Het uurloon van een installateur of tegelzetter ligt tussen de €30 - € 40 en loopt dus aardig op wanneer je hen inhuurt voor het aanleggen van je badkamer. Hoewel de vakman vaak inkoopkortingen krijgt, ben je bij hem vaak aan bepaalde merken en winkels gebonden voor aantrekkelijke aanbiedingen waardoor de keuze vaak beperkt is. Wanneer je zelf de badkamer gaat verbouwen heb je het voordeel dat je uit het gehele aanbod kan kiezen. Zo kan je op zoek gaan naar mooie aanbiedingen om zo tot een goede budget optie te komen. Maar je kan ook op het internet gaan struinen naar designmeubelen en badkamer accessoires voor een mooie prijs. Even goed zoeken en het vergelijken van prijzen op verschillende websites kan je vaak al veel geld schelen.

Een beetje hulp van een vakman Ben je zelf niet zo handig en heb je twee linkerhanden? Dan is het ook mogelijk op de badkamer voor een deel door een vakman te laten uitvoeren. Vooral het slopen en opruimen zijn klusjes die je gemakkelijk zelf uit kunt voeren maar er zijn ook factoren die je beter door een vakman kan laten doen. Wanneer je een vakman gaat inhuren voor een bepaalde klus, spreek dan van tevoren een vast bedrag af zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer je de elektriciteit moet verleggen of aanpassen dan kun je dit het beste laten doen door een vakman. Ook het verleggen van leidingen is geen makkelijk klus en kun je het beste laten door iemand die er verstand van heeft. Het plaatsen van de tegels en een douchewand zijn makkelijkere klussen en kan je dus zelf doen. Een gouden tip: bekijk van tevoren wat instructiefilmpjes.

Kortom, je kan veel geld besparen door veel klusjes zelf te doen wanneer je de badkamer een nieuwe look wilt geven. Stroop je mouwen op, bekijk instructiefilmpjes en ga aan de slag. Zo heb jij binnen no-time een prachtige badkamer.