Afbeelding

5 tips om jouw huis duurzamer te maken

bouw
We leven in een tijd waarin het steeds gebruikelijker wordt om duurzame manieren te vinden om gewone dingen in ons dagelijks leven te doen. Beetje bij beetje hebben wij ons aangepast om dezelfde activiteiten op een minder milieubelastende manier te doen, zoals kopen bij plaatselijke producenten, recycleren van materialen, investeren in zonne-energie, enzovoort. 
Jouw huis duurzamer maken hoeft niet moeilijk te zijn, of ten koste te gaan van ons budget. Met de juiste aanpak kunt je een milieuvriendelijke woning creëren die ook betaalbaar en efficiënt is. Bekijk daarom hieronder enkele waardevolle tips over hoe je duurzamer kunt leven. 
1. Koop een slimme thermostaat Een goede manier om jouw huis duurzamer te maken is een slimme thermostaat. Deze apparaten kunnen je geld besparen op jouw elektriciteitsrekening en helpen jouw koolstofvoetafdruk te verkleinen. Het is goed te beseffen dat er veel verschillende slimme thermostaten op de markt zijn, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen en het juiste model voor je te vinden. 
2. Investeer in een groendak Met groendak technologie kunt je een grote verscheidenheid aan planten laten groeien, waaronder eetbare soorten, aromatische kruiden en andere die ook aantrekkelijk zijn voor insecten en vogels. 
Het belangrijkste voordeel voor de gebruikers van de gebouwen is de verbetering van het thermisch comfort, door de vermindering van de warmte-absorptie, waardoor er minder airconditioners nodig zijn en bijgevolg minder energie wordt verbruikt. Bovendien helpt het sedumdak de snelheid van de waterafvoer naar de rivieren te verminderen en heeft het ook een positieve invloed op het stedelijke microklimaat. 
3. Het gebruik van Ledlampen is een eenvoudige weg naar een duurzaam huis Ledlampen zijn een van de gemakkelijkste manieren om jouw huis duurzamer te maken. Ze gaan langer mee dan traditionele gloeilampen, zodat je ze niet zo vaak hoeft te vervangen. Ledlampen verbruiken ook minder energie, waardoor je geld bespaart op jouw energierekening. Plus, ze bevatten geen kwik, dus zijn ze beter voor het milieu.   
4. Water besparen met technologie Een manier om jouw huis duurzamer te maken is water te besparen met technologie. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door kranen met een laag debiet te installeren, droogtebestendige landschapsarchitectuur te gebruiken en regenwater op te vangen. Op die manier bespaart je niet alleen water, maar ook geld op jouw waterrekening. 
5. Maak jouw huis slimmer Door jouw huis slimmer te maken, kunt je niet alleen geld besparen op jouw energierekening, maar ook het milieu helpen. Je kunt ervoor zorgen dat jouw apparaten minder elektriciteit verbruiken door de stekker uit het stopcontact te halen wanneer je ze niet gebruikt. Plaats een programmeerbare thermostaat in jouw huis, zodat het minder elektriciteit verbruikt wanneer je aan het werk bent of ‘s nachts slaapt. Investeer ook in bewegingssensoren.