||||
|||| ||||

Met bouwplaatsbeveiliging beperk je het risico van inbraak en vandalisme op de bouwplaats

bouw

“Veiligheid is een zaak voor iedereen en iedereen moet samen de verantwoordelijkheid nemen voor het veilig werken. We spreken elkaar dan ook aan op eventuele onveilige situaties en deze worden ook gelijk gemeld, zodat iedereen aan het eind van de dag weer veilig en gezond thuiskomt”

‘Met het groene licht van de tijdelijke beveiligingscamera’s schrik je potentiële inbrekers en vandalen af. Komen er dan toch nog onbevoegden op je terrein, dan kan er snel ingegrepen worden door de beveiligingsdienst of politie. Dit geeft een gerust gevoel’, aldus hoofduitvoerder Maurice Bijsmans. Maurice begon 13 jaar geleden als uitvoerder bij Van Wijnen en is ondertussen doorgegroeid naar hoofduitvoerder. Van Wijnen is in 1907 begonnen met timmerwerk, maar houdt zich nu bezig met het ontwikkelen, bouwen, renoveren, transformeren en beheren van vastgoed.
Het project Maasresidence Thorn is een recreatiepark gelegen aan de Limburgse plassen. Fase 3 van de bouw is ondertussen opgestart. In deze fase worden 55 recreatiewoningen en 21 eilandwoningen gerealiseerd. Het project is in augustus 2020 begonnen en in de eerdere fases zijn 89 woningen en 60 appartementen opgeleverd in fase 1 en 56 woningen in fase 2. Het uiteindelijke park omvat maar liefst 270 recreatiewoningen in diverse groottes, types en architectuurstijlen, 60 appartementen, een jachthaven, dagstrand en centrale voorzieningen zoals een supermarkt, zwembad, luxe restaurants met terras, café en take away en een bowlingbaan. ‘Per dag werken er gemiddeld 50-70 mensen aan dit bouwproject en als hoofuitvoerder ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bouwplaats en ook alle randzaken die daarbij komen kijken’, zegt Maurice.

Veilige werkomgeving Met het programma Veilig voor Elkaar stimuleert Van Wijnen het veilig werken, want elk ongeval is er één te veel. “Veiligheid is een zaak voor iedereen en iedereen moet samen de verantwoordelijkheid nemen voor het veilig werken. We spreken elkaar dan ook aan op eventuele onveilige situaties en deze worden ook gelijk gemeld, zodat iedereen aan het eind van de dag weer veilig en gezond thuiskomt”, vertelt Maurice.
Bouwplaatsbeveiliging Voor het beveiligen van dit project is gekozen voor mobiele camerabewaking van BauWatch om diefstal en vandalisme tegen te gaan. De camera’s worden met name gebruikt om de bouwplaats in de avond en nacht te kunnen beveiligen tegen ongewenste bezoekers. “In het begin merkten we dat een aantal jongeren er een spelletje van maakten om te kijken waar ze ongemerkt het terrein op konden komen, maar dat hebben met meerdere camera’s nu wel afgedicht”, merkt Bijsmans op. “We hebben ook een situatie gehad waar iemand met een shovel over het terrein aan het rijden was door gebruik te maken van de universele sleutel en dan is het fijn dat de meldkamer van BauWatch gelijk de opvolging kan aansturen. Zo zijn tijdens het project al meerdere mensen van de bouw afgehaald”, concludeert Maurice. “De camera’s zijn mobiel en kunnen dus gedurende het project over het terrein verplaatst worden wat een groot voordeel is”, aldus Bijsmans.
Samenwerking met BauWatch Over de samenwerking met BauWatch is Maurice zeer tevreden. “Ik heb een goed contact met de accountmanager voor deze regio. Ze woont ook in de buurt, dus als er een keer iets is, dan is ze ook zo ter plaatse. De verleende service is goed, er komt zelfs af en toe iemand om de lenzen te poetsen. Daarnaast leveren de camera’s duidelijke beelden en wordt er snel gereageerd als er een situatie zich voordoet. En dat groene licht werkt afschrikwekkend”, concludeert Bijsmans. Met dank aan Maurice Bijsmans en Van Wijnen (vanwijnen.nl)
Over BauWatch Wie kent het niet, die groene verlichting op al die bouwplaatsen? Maar wist je dat BauWatch meer doet dan dat? Met hun totaaloplossingen bewaken ze de voortgang van jouw project. Je wilt namelijk geen vertraging of gedoe op jouw project door diefstal, fraude of vandalisme, want het project moet op tijd af én binnen budget blijven. 
In 2008 worden de eerste mobiele BauWatch camerasystemen op verschillende bouwplaatsen in Nederland ingezet. Sinds die tijd is het bedrijf gegroeid van een mastenverhuurder tot een totaaloplosser waarbij ze software, hardware, meldkamer en liveregistratie integreren. Er zijn vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en Spanje en daar komen dit jaar nog vier nieuwe landen bij.
Bouwplaatsbeveiliging om risico te beperken Diefstal heeft vaak verregaande gevolgen. Niet alleen directe schade, namelijk de kosten van het vervangen van de gestolen spullen, maar ook indirecte schade, omdat je in sommige gevallen niet verder kunt met je werk. Hierdoor kan je project vertraging kan oplopen. Die kosten zijn natuurlijk vele malen hoger dan alleen de directe schade. Tel daar de lange levertijden en dure materiaalkosten bij op en dan snap je waarom bouwplaatsbeveiliging eigenlijk een must is. Of het nu gaat om het beveiligen van een klein bedrijventerrein of complexe locaties, kortlopende of langdurige projecten, voor elk project heeft BauWatch de juiste oplossing. Verandert de situatie op jouw terrein? Dan verandert het bedrijf eenvoudig met je mee. De oplossingen zijn uitermate flexibel, waardoor gemakkelijk kan worden op- en afgeschaald. Vanuit de meldkamer in Apeldoorn is er 24/7 opvolging van alarmmeldingen door hun getrainde centralisten. Als het nodig is, kan de politie via LiveView meekijken en direct actie ondernemen.
Bouwplaatsregistratie voor een veilige werkomgeving Een veilige werkomgeving begint met weten wie er op je bouwplaats aanwezig is. Met Bouwplaats Check-in van BauWatch, een van de grootste registratiesystemen binnen de bouw, zorgt BauWatch ervoor dat de verplichte controles en registraties zo eenvoudig mogelijk worden geregeld, terwijl je wel voldoet aan de wet. Je wilt ook zeker weten dat alle arbeidskrachten goed voorbereid de bouwplaats betreden, omdat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid op de bouwplaats. Met Safety Check-in (een module van Bouwplaats Check-in) volgen jouw arbeidskrachten de veiligheidsinstructie en projectintroductie online. Dit kan in meerdere talen waarmee je voor beter begrip van de instructies zorgt en de veiligheid vergroot. Optioneel kan een kennistest afgenomen worden om te waarborgen dat de instructies zijn begrepen, zodat je gegarandeerd alleen geïnstrueerde arbeidskrachten op de bouwplaats hebt.
Toegangscontrole De bouwplaats strenger beveiligen voor onbevoegden is mogelijk door een fysiek toegangscontrolesysteem in te zetten. Met de BauWatch TurnStile regel je makkelijk en snel het toegangsbeheer tot de bouwplaats. Het is een plug en play systeem met een slimme app. Het systeem registreert de aanwezigheid, maar zorgt er ook voor dat sommige ruimtes of locaties niet zomaar toegankelijk zijn voor onbevoegden. 

Branddetectie en ontruiming Wanneer er onverhoopt toch een incident plaatsvindt op de bouwplaats, hoe alarmeer en informeer je jouw medewerkers dan op een snelle manier? Met het EN54-gecertificeerde draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem WES dus. Het systeem is modulair uit te breiden en volledig autonoom met een accuduur van 3 jaar. Met de ontruimingsmelders kan snel alarm geslagen worden. De geïntegreerde sirene en flitser zorgen ervoor dat iedereen wordt gewaarschuwd. Er is zelfs een speciale knop waarmee er direct een melding naar de Bhv’er gestuurd kan worden! De draadloze rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er direct een melding komt als er geboord wordt. Kortom: een systeem dat jouw bouwplaats weer een stuk veiliger maakt! Bovendien ben je verzekerd van een betrouwbare installatie, want BauWatch is KIWA gecertificeerd.
Advies op maat BauWatch levert advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komt een van de beveiligingsadviseurs naar de locatie om zo het beste beveiligingsplan op te stellen. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich en het is niet voor niets dat we met veel opdrachtgevers inmiddels een langdurige relatie hebben. Met minimale inspanning, maximaal beveiligd!
Wil je meer weten over bouwplaatsbeveiliging, toegangscontrole, aanwezigheidsregistratie of branddetectie? Kijk dan op www.bauwatch.com of bel 088-118 18 18 voor meer informatie.

‘Per dag werken er gemiddeld 50-70 mensen aan dit bouwproject en als hoofuitvoerder ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bouwplaats en ook alle randzaken die daarbij komen kijken’

||||
||||
||||
||||