||
|| ||

De hybride binnenwarmtepomp: pasklaar energiesysteem dat bestaande woningen duurzaam verwarmt en ventileert

bouw
Veel huiseigenaren hebben de wens hun woning op een duurzame manier te verwarmen. Ook woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren willen van het gas af. Er zijn talloze technische mogelijkheden, maar het maken van de juiste keuze kan lastig zijn. Gelukkig is er een pasklare energieoplossing die bestaande woningen duurzaam verwarmt: de hybride binnenwarmtepomp. Een milieuvriendelijke upgrade zonder vervanging van de cv-ketel. Inventum Technologies introduceerde de binnenwarmtepomp in 1989 in Nederland. En maakte ze in 35 jaar een stuk slimmer en efficiënter.
Met een hybride warmtepomp kun je woningen stapsgewijs verduurzamen. Hij werkt samen met de bestaande cv-ketel om de woning te verwarmen en warm tapwater te leveren. Zo verminder je de CO2-uitstoot en verlaag je het gasverbruik tot wel 60%.
Een hybride warmtepomp is dan ook een uitstekende tussenstap naar een volledig gasloze woning. Zo wordt de energietransitie veel makkelijker. Daarnaast is het financieel aantrekkelijk. Door de lagere gasrekening en subsidie op de aanschaf, kunnen huiseigenaren flink besparen op hun energiekosten.
 Hybride warmtepompen van Inventum Technologies
Inventum Technologies is een Nederlands bedrijf en houdt zich al meer dan 100 jaar bezig met het ontwikkelen van betrouwbare en innovatieve oplossingen. Zo ontwikkelde het twee types hybride binnenwarmtepompen: de Spaarpomp en de Modul-AIR. Geschikt voor woningen en appartement tot 150 m2 met mechanische ventilatie (type C en D). Het bedrijf levert aan zakelijke klanten zoals aannemers en installateurs. En voor ieder type project in de woningbouw: zowel grondgebonden of gestapelde bouw als nieuwbouw en renovatie.
 Energie in ventilatielucht wordt hergebruikt
De binnenwarmtepompen van Inventum Technologies hebben een extra slimmigheid: ze verwarmen de woning door energie uit de ventilatielucht terug te winnen. Vandaar de naam: ventilatiewarmtepomp. Dit is een verwarmingsapparaat en ventilatietoestel in één, en vervangt de traditionele MV-box of WTW-unit.
De luchtkwaliteit in de woning is hierdoor altijd optimaal, omdat er altijd volgens de normen van het bouwbesluit geventileerd wordt. Daarnaast verwarm je de woning ook een stuk efficiënter, omdat de opgewarmde lucht nu hergebruikt wordt. Zo brengt de binnenwarmtepomp de woning niet steeds opnieuw op temperatuur, maar houdt hem energiezuinig op temperatuur. En dat maakt ze nóg duurzamer dan andere warmtepompen.
 Zonder buitenunit nóg efficiënter
Het ontbreken van de buitenunit is een groot technisch voordeel en maakt dit type warmtepomp extra efficiënt. De volledige opstelling binnen voorkomt warmteverlies, invriezen en wisselende prestaties door variabele aanvoertemperatuur. Bovendien is er geen kans op geluidsoverlast buiten en ook geen lelijke sta-in-de-weg.
 Installatiegemak en service
Maar grootste voordeel van deze hybride binnenwarmtepompen is het installatiegemak. Zo kunnen ze binnen een halve dag geïnstalleerd worden. De koudemiddelen zitten namelijk ín het apparaat, waardoor er geen leidingen naar buiten lopen. Ook is er geen grondboring nodig. En dat scheelt veel installatietijd.
Ook kan elke W-installateur een binnenwarmtepomp ophangen, want een STEK F-gassen certificaat is niet nodig.
Daarnaast is er goede ondersteuning bij de inbedrijfstelling, zowel online, telefonisch als op locatie. Ook zijn er gratis trainingen om installateurs te helpen bij een succesvolle en snelle installatie.
 Deze winter al op gas besparen
Er is geen beter moment dan nu om een hybride binnenwarmtepomp van Inventum Technologies te bestellen: jouw klant bespaart dan deze winter al op gas. Als tijdelijke actie krijgen bestellers bij aankoop van een hybride binnenwarmtepomp voor eind 2023 een gratis EVA thermostaat.
De binnenwarmtepompen zijn verkrijgbaar bij meer dan 200 groothandels in Nederland en uit voorraad leverbaar. Met de cv-ketel vormt de hybride binnenwarmtepomp het perfecte duo. Samen verwarmen ze de woning tegen een veel lagere energierekening.
Kijk op www.inventum.com/hybride-oplossingen/ voor meer informatie over de hybride binnenwarmtepomp en de actie.

||
||