Afbeelding

Redenen om te kiezen voor een inbouwairco tijdens het verbouwen van een woning

bouw

Als je van plan bent om jou woning te verbouwen, komt er veel op je pad. Je moet bijvoorbeeld nadenken over alle details: hoe groot of klein ze ook zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook stilstaan bij de manier van verwarmen en koelen van de woning, en of dit wellicht ook anders kan. Misschien wil je wel graag een airco in jouw woning laten installeren. In dat geval kun je ook kiezen voor een inbouwairco, mocht je toch aan het verbouwen zijn. Hieronder staan een aantal redenen voor je op een rij waarom het slim is om te kiezen voor een inbouwairco.

Een inbouwairco: wat is dat?

Ga je jouw woning verbouwen en wil je een airco kopen? Dan kun je eens nadenken over een inbouwairco. Een inbouwairco wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ingebouwd in een muur of in een plafond. De airco kan op deze manier netjes worden weggewerkt, zonder dat je tegen de buitenkant van een airco hoeft aan te kijken terwijl je in de woonkamer zit. Hierdoor valt de airco minder op, maar kun je alsnog genieten van de vele voordelen van een airco.

De voordelen van een inbouwairco

Een inbouwairco levert veel voordelen op, die hieronder voor je staan opgesomd.

Niet dubbelop slopen

Het voordeel om zo’n airco te laten plaatsen als je aan het verbouwen bent, is omdat je zo niet onnodig een gat in de muren of in het plafond hoeft te maken voor de airco. De kans is namelijk al groot dat je dit al tijdens de verbouwing doet. Als de plafonds en muren al open liggen, kun je net zo goed meteen een inbouwairco laten installeren. Zo hoef je niet dubbelop te slopen.

Koelen en verwarmen

Een voordeel van een inbouwairco is natuurlijk dat deze de woning op een fijne kamertemperatuur kan brengen. Een airco kan immers koelen en verwarmen. In de wintermaanden zit je er dan lekker warmpjes bij, terwijl je in de zomer kunt afkoelen in jouw woning.

Geen onnodig veel ruimte in beslag nemen

Een inbouwairco is ook gunstig omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt. Deze wordt immers goed weggewerkt in het plafond of in de muur en is op deze manier geen sta-in-de-weg.

Altijd passend in het interieur

Een inbouwairco past bovendien altijd in het interieur. Een inbouwairco valt namelijk niet op en dit zal er dus ook niet voor zorgen dat de airco veel aandacht trekt. Een inbouwairco levert dus veel verschillende voordelen op. Kijk voor de mogelijkheden voor een inbouwairco eens op AircoPlazaZwolle.