Afbeelding

Zzp’er worden in de bouw? 4 starterstips

bouw

Ligt jouw passie in de bouwsector en wil je hier jouw werk van maken? Dan kun je als zzp’er gaan starten in de bouw. Toch komt er wel het een en ander bij kijken als je van plan bent om als zelfstandige te gaan werken. Daarom zetten we hieronder vier startertstip voor je op een rij als je als zzp’er aan de slag wil in de bouw.

Tip 1. Een werkbus

Als je als zzp’er aan de slag wil gaan in de bouwsector, is het in principe noodzakelijk dat je een eigen auto hebt. Vooral een bus kan handig zijn, aangezien je zo zonder moeite allerlei materialen, gereedschap en andere spullen kunt vervoeren. Als startende ondernemer is het dus een tip om alvast op zoek te gaan naar een werkbus, zodat jij binnen no time aan het werk kunt gaan op de bouwplaats. Een bedrijfswagen leasen kan in dit geval ook een goede tip zijn: zo hoef je als zzp’er niet meteen een flink geldbedrag neer te leggen voor een wagen. Daarnaast heb je ook nog eens recht op een aantal fiscale voordelen wat betreft het zakelijk auto leasen: dit geldt wel wanneer je kiest voor financial lease.

Tip 2. Werk aan je naamsbekendheid

Natuurlijk wil je als zzp’er genoeg werk hebben, en ook veel nieuwe klussen binnenhalen. Maar om ervoor te zorgen dat je genoeg klussen kunt binnenharken, is het wel belangrijk dat de toekomstige klant jou kan vinden. Daarom is het slim om te werken aan je naamsbekendheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een overzichtelijke website hebt met meer informatie en de contactgegevens van jouw bedrijf. Naast een website, kan het ook werken om je te begeven op sociale media en hier jouw werk op te delen.

Tip 3. Doelen stellen

Je kunt natuurlijk niet als kip zonder kop aan de slag gaan als je net bent begonnen als zzp’er. Daarom is het slim om doelen op te stellen die je in de beginfase houvast kunnen geven, maar denk ook zeker aan doelen voor de toekomst. Door te werken met doelen, kun je ervoor zorgen dat je overzichtelijk te werk gaat en je ook juist motivatie kunt krijgen om hard aan het werk te gaan.

Tip 4. Praktische punten

Als je als zzp’er wil gaan beginnen, moet je natuurlijk ook even duiken in de praktische punten. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven van jouw onderneming, het vinden van een bedrijfspand en het doen van je boekhouding.