Afbeelding

Tweede video over T-verbinding wapeningskorven, nu met bajonet

bouwcomplex

In april schreven we over een video van Betonstaal.nl over de T-verbinding van wapeningskorven. Toen ging het om een verbindingen met een open korf met haarspelden. Maar als je een wapeningskorf hebt met een bajonet einde, zijn de handelingen weer net anders. Die worden nu ook uitgelegd in een video.

T-verbinding Een T-verbinding maak je met wapeningskorven, bij het monteren van de wapening van een fundering. Wapeningskorven zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Prefab wapeningskorven hebben meestal 3 verschillende typen uiteinden. De bajonet (type 1), gesloten (type 2) of open (type 3) vorm. Hoe de korven verbonden gaan worden, hangt af van het type wapeningskorf. Soms bepaalt de constructeur van te voren welk type gebruikt moet worden. Deze laatste video gaat over een T-verbinding met een korf van het type 1, een bajonet einde dus.

Bekijk de laatste video hier

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5276FBXqOFI[/embed]

Bij deze versie van een T-verbinding moet er een korf open geknipt worden. Houdt dus de betonschaar bij de hand. De beelden met de begeleidende tekst spreken voor zich. Let er wel op dat de haarspelden en de losse staaf die gebruikt worden van constructieve waarde zijn. Het is dus belangrijk dat ze de juiste laslengte hebben.

Behoefte aan meer instructies? In het Kenniscentrum van Betonstaal.nl hebben we nog veel meer informatie over het monteren van wapening. Er staan verschillende video’s tussen die goed kunnen helpen bij jouw bouwproject.

Aan de slag! Sta je na het kijken van de video te trappelen om te beginnen? Bij Betonstaal.nl kun je zelf een winkelmand vullen en direct bestellen. Maar je kunt je project ook door hen uit laten werken. Je krijgt dan een 3D model van de wapening wat in te zien is met de RebarAssist (een online 3D viewer met intuïtieve selectiefuncties). En met de instructievideo’s erbij gaat het monteren vast lukken.

Heb je wapeningsvragen? Neem contact op met Betonstaal.nl info@betonstaal.nl I www.betonstaal.nl I 088 0287800