|
| |

K.I. SAMEN toekomstgericht met kwaliteit van GIANT G3500

gww
Het familiebedrijf K.I. SAMEN, gevestigd in Grashoek, Nederland, heeft zijn oude en betrouwbare GIANT V6004T vervangen door een nieuwe G3500. De G3500 biedt bewezen kwaliteit, veelzijdigheid en wendbaarheid in combinatie met de nieuwste technologie en milieuvriendelijkheid. De wiellader kan alle taken die op het melkveebedrijf voorkomen met de GIANT aanbouwdelen en past goed in het kwaliteitsbewuste bedrijf.
Het eerste particuliere Kunstmatige Inseminatie station van Europa werd opgericht in 1982 en heeft het hoofdkantoor in Grashoek, Nederland. K.I. SAMEN is een familiebedrijf dat wordt gerund door Ralph, Bas en Nancy Engelen en is wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. De focus ligt hierbij op praktische fokkerij en dat houdt in dat men de fokkerij wil verbeteren door eerst te kijken naar de koe en vooral door op de praktische condities op melkveebedrijven te letten.
Zowel K.I. SAMEN als TOBROCO-GIANT gaan voor kwaliteit waarbij de klant centraal staat. Dit wordt onderstreept met de keuze voor een GIANT G3500 als opvolger voor de GIANT V6004T, die sinds 2012 reeds probleemloos 13.000 uur gewerkt heeft. Ralph Engelen: “De GIANT G3500 is makkelijk in gebruik, door iedereen te besturen en een machine die letterlijk voor alles gebruikt wordt door de vele werktuigen. Wij gaan ervan uit dat we met deze GIANT ook probleemloos 13.000 uur maken!”
Wereldwijd exporteren K.I. SAMEN is wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. Waar het destijds begon met 5 stieren is het bedrijf vandaag de dag uitgegroeid tot meer dan 30 Holstein stieren. Opvallend bij K.I. SAMEN is, dat het marktaandeel jaarlijks met meer dan 7% toeneemt in een krimpende markt. Het bedrijf heeft niet alleen een zeer sterke positie in Oost-Europa, maar exporteert tevens naar de Verenigde Staten en Taiwan.
Het geheim van dit succes is dat zij altijd hun belofte waar maken en praktisch betrokken zijn bij de veehouder. Dat betekent dat de fokkerijspecialisten altijd eerst goed luisteren naar wat de veehouder met zijn koeien wil. Iedere koe wordt afzonderlijk bekeken en geëvalueerd zodat per koe de best passende stier wordt gekozen.
Fok- en melkveebedrijf Grashoek sinds 1778 Naast K.I. SAMEN is de familie Engelen ook trotse eigenaar van het praktijkbedrijf: Fok- en melkveebedrijf Grashoek. De historie van dit bedrijf gaat zeven generaties terug tot 1778, toen Paulus Engelen zich vestigde in Grashoek. Inmiddels is het bedrijf eigendom van meerdere locaties, verspreid door heel Nederland.
Bas: “Wij fokken de praktische koe voor morgen! Dat wil zeggen; een uitgebalanceerde koe die goed in verhouding is en een lang leven kan maken met een optimale en goede gezonde productie”. In de toonzaal van Fok- en melkveebedrijf Grashoek worden de jonge stieren getest om later in de praktijk te kunnen zien hoe ze onderling van elkaar presteren. Maar ook om de stieren te vergelijken. “De afgelopen jaren zitten we ongeveer 40% hoger qua levensproductie dan het Nederlandse gemiddelde. En de koeien worden gemiddeld ruim één jaar ouder.” Vertelt Ralph trots en met passie.
GIANT G3500: stage V én lange levensduur Fok- en melkveebedrijf Grashoek is een fraai voorbeeld van een melkveebedrijf dat laat zien hoe traditionele waarden en moderne inzichten heel goed samen gaan. Met een groeiend en actief team voor de betere koe naast zich, investeren Ralph, Bas en Nancy heel bewust in middelen die gericht zijn op een gezonde toekomst voor mens en dier. De 12.000 zonnepanelen die recentelijk zijn geplaatst, zijn de stille getuigen die laten zien hoe toekomstgericht en ondernemend de familie Engelen is.
De keuze voor de GIANT G3500 met, stage V, dieselmotor is daarom een logische stap en past binnen de visie van het bedrijf om milieuvriendelijke keuzes te maken. Waarom het bedrijf zo trouw is aan GIANT machines legt Bas uit: “Wij werken vanaf 2012 met een GIANT V6004T en deze heeft probleemloos 13.000 uur gewerkt. Wij realiseren ons dat dat ontzettend veel is. De machine heeft altijd goed zijn werk gedaan en heeft ons nooit in de steek gelaten.”
De G3500 heeft standaard een Z-HEF constructie. Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500 aangedreven door een nieuwe en betrouwbare 48,5 kW / 66 pk dieselmotor van Kubota. De motor is uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) volgens de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. In combinatie met hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive-besturing en 100% schakelbare sper op beide, 14 tons assen, zorgt dit voor prestaties van formaat. “We hebben specifiek voor de stage V motor gekozen,” vertelt Ralph. “Dit omdat deze schonere lucht produceert en dat is beter voor mens en dier. Binnen ons bedrijf vinden wij dat heel belangrijk”.
Eindeloos inzetbaar K.I. SAMEN heeft gekozen voor een ruime, full option cabine omdat zij het hele jaar door met de GIANT G3500 werken. De cabine is comfortabel, ergonomisch en stil. Maar is ook voorzien van zowel goede werkverlichting als verkeersverlichting zodat in de winter de werkzaamheden goed en veilig door kunnen gaan. Een andere optie die werd gekozen is hefvering. Doordat de machine een rijsnelheid heeft van 30 km/u gaat het uitvoeren van transportwerkzaamheden met hefvering veel comfortabeler en efficiënter.
Daarnaast is deze machine eindeloos inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden op het veebedrijf, dankzij het uitgebreide aanbod van meer dan 200 aanbouwdelen. De standaard werkhydrauliek van 70 l/min in combinatie met de optie handgas maakt werken met hydraulische aanbouwdelen, zoals de MVB 1250 verdeelbak, zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk inzetbaar. Daarnaast maakt men gebruik van een balenvork, sneeuwschuif en voer- mestschuif.
Bas vertelt waar men de GIANT G3500 voor gebruikt: “De werkzaamheden die de GIANT verricht op het melkveebedrijf zijn voeren en schuiven, hokken uitmesten en boksen vullen. Alle verrichte werkzaamheden die op een melkveebedrijf voorkomen zijn eenvoudig uit te voeren met de G3500. In smalle ruimtes werkt de wiellader fantastisch omdat deze erg wendbaar is.”
Daar komt bij dat de ideale machine voor het melkveebedrijf niet meer dan 3,5 ton mag wegen in verband met de roosters die in de stal liggen. En daar voldoet de GIANT G3500 aan. Ralph beschrijft hoe hij de kniklader ervaart: “Het voordeel van de GIANT G3500 is dat deze makkelijk in gebruik is en door iedereen te besturen. Een machine die letterlijk voor alles gebruikt wordt.”
|