Flamco en HSF willen waterstoftechnologie voor elk huishouden beschikbaar maken

installatie
BUNSCHOTEN (NL) - Flamco en HSF willen dat elk huishouden in de toekomst veilig gebruik kan maken van waterstoftechnologie voor verwarming. Zij hebben daarom besloten te participeren in The Green Village in Delft. Dit platform biedt mogelijkheden om de toepassing van waterstof als duurzame energiedrager in een gecontroleerde en reële omgeving verder te onderzoeken en testen.
Flamco en HSF zien waterstof als een veelbelovende, alternatieve energiebron voor het verwarmen van woningen. De innovatieve bedrijven, beide onderdeel van Aalberts, willen grenzen verleggen om de energietransitie mogelijk te maken. Waterstof kan de energiebehoeften van huishoudens op een duurzame manier en zonder schadelijke uitstoot invullen. Om waterstoftechnologie op een veilige en toegankelijke manier toe te passen, is verder onderzoek en ontwikkeling nodig. Stichting Green Village beschikt over een platform met praktijklocatie om duurzame innovaties in bestaande woningen te onderzoeken en testen. Naast de TU Delft participeren diverse bedrijven, overheden en onder andere netbeheerders in het platform.
[caption id=”attachment_210746” align=”aligncenter” width=”2848”] Ondertekening samenwerking door de heer Jaron Weishut, Managing Director The Green Village (l) en de heer Maarten van de Veen, Executive Director HFC Aalberts.[/caption]
Over Flamco Flamco is onderdeel van Aalberts en verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van alle Hydronic Flow Control producten voor verwarming-, koeling-, water- en solarsystemen. Flamco onderscheidt zich in de markt met totaaloplossingen op het gebied van distributie. Ook levert Flamco maatwerk voor HAVC (‘Van opwekker tot afgiftesysteem’). Het uitgebreide leveringsprogramma van Flamco wordt met name toegepast in kleine appartementen, huizen en utiliteitsgebouwen. Flamco producten behoren tot de meest energie-efficiënte oplossingen op de markt.