Afbeelding
IthoDaalderop-warmtepompen

Antares verduurzaamt met hybride warmtepompen

installatie
Woningcorporatie Antares uit Venlo maakt bij de renovatie van 124 eengezinswoningen in Blerick gebruik van hybride warmtepompen van Itho Daalderop. De jaren 60-woningen maken met de renovatie een stap van energielabel E naar A+.
Er wordt aanvullend gebruik gemaakt van een hybride warmtepompinstallatie omdat de meeste woningen enkele jaren geleden de beschikking hebben gekregen over een nieuwe HR cv-combiketel. De warmtepomp verwarmt zelfstandig de woning in het voor- en najaar. In de strenge wintermaanden springt de cv-ketel bij. Zo besparen huurders direct op hun aardgasverbruik en wordt de energierekening verlaagd.
Monobloc HP-M 25 i lucht/water warmtepomp De warmtepomp waar gebruik van gemaakt wordt, is de monobloc HP-M 25 i lucht/water warmtepomp. Naast buitenlucht gebruikt deze warmtepomp de afgevoerde ventilatielucht als extra energiebron. Doordat de ventilatie retourlucht wordt toegevoegd aan de inkomende luchtstroom van buiten, hoeft er niet harder te worden geventileerd om aan de warmtevraag te voldoen. Dit voorkomt tochtklachten. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd en omdat de hybride warmtepomp niet beschikt over een separate buitenunit, is er geen sprake van geluidsoverlast. Bijkomend voordeel is dat er minder installatiewerk is vereist. De warmtepomp kan gecombineerd worden met een speciale dakdoorvoer, waardoor de luchttoevoer en -afvoer esthetisch weggewerkt wordt in het dakvlak. De HP-M 25 i is eenvoudig toe te passen in bestaande woningen, in combinatie met elk merk/type cv-ketel.
De woningen krijgen verder acht zonnepanelen, de gevels worden geïsoleerd en er komen nieuwe, geïsoleerde daken op met een Rc-waarde van 6. De renovatiewerkzaamheden zijn in juni dit jaar gestart. De oplevering van de gerenoveerde woningen staat gepland voor begin 2021.
Duurzame woningvoorraad Bij de corporatie, die over zo’n 6.000 woningen beschikt, speelt het werken aan een duurzame woningvoorraad een belangrijk rol. Renovatie- en verbeterprojecten worden volgens de corporatie in rap tempo uitgevoerd; jaarlijks worden er zo’n 250 woningen per jaar verduurzaamd.
Meer informatie over de verduurzaming bij Antares is te vinden op https://www.thuisbijantares.nl/projecten/energetische-verbeterprojecten. Meer info over de monobloc HP-M 25 i lucht/water warmtepomp vindt u op www.ithodaalderop.nl/geengedoe.

 
 
 
 
 
Meer duurzame en innovatieve projecten lees je op onze installatie pagina