Esdec introduceert FlatFix Wave

installatie
Esdec introduceert FlatFix Wave de snelste en meest betrouwbare installatie van zonneprojecten op daken. De nieuwe standaard voor commerciële zonneprojecten 
Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert vandaag een revolutionair nieuw montagesysteem voor zonnepanelen op grote commerciële daken: FlatFix Wave. Het gepatenteerde systeem, bestaande uit geassembleerde modules die zonder gereedschap geïnstalleerd worden, belooft de snelste installatietijd en grootste betrouwbaarheid van zonne-PV projecten op grote platte daken. Met de ontwikkeling van dit nieuwe systeem faciliteert Esdec grote spelers in de markt om de enorme solar ambities in de markt te vertalen naar succesvolle projecten op commerciële daken.
Zonne-energie speelt een sleutelrol in de transitie naar een duurzame energievoorziening in Europa. Ambities vastgelegd in de recentelijk aangescherpte Europese Green Deal, de doelstellingen beschreven in de vele nationale energie- en klimaatplannen en concrete plannen in onze eigen regionale energiestrategieën laten zien dat de vooruitzichten voor zonne-energie op daken er veelbelovend uitziet. En om invulling te geven aan al deze plannen en ambities, zal de industrie grote stappen moeten zetten. Technische, regelgevende en financieringsbarrières zullen geslecht moeten worden om de veilige, snelle, grootschalige en betrouwbare uitrol van zonnepanelen op daken in Europa mogelijk te maken.Met de lancering van dit nieuwe montagesysteem voor grote commerciële daken, draagt Esdec haar steentje bij aan die versnelde uitrol. Het unieke aan het montagesysteem dat Esdec vandaag lanceert, is de snelheid waarmee grote zonnevelden op daken geïnstalleerd kunnen. De snelheid komt voort uit het feit dat dit systeem gebruik maakt van geassembleerde modules en een, gepatenteerd mechanisme waarmee de zonnepanelen op het systeem geklemd worden. Hierdoor heeft de installateur geen gereedschap nodig en kan het systeem op grote daken foutloos en snel geïnstalleerd worden.
Een tweede unicum van Esdec’s nieuwe systeem is de hoge mate van betrouwbaarheid en veiligheid voor de panelen. Om de kans op schade aan steeds groter wordende panelen te minimaliseren, en zo de opbrengst van het systeem te garanderen, wordt elk paneel met Esdec’s systeem door twee modules ondersteund en op de lange zijde vastgeklemd. Nu worden panelen nog veelal aan de korte zijde van het paneel aan het systeem bevestigd. Bij grotere panelen, boven de 1m80, gaat dat voor problemen zorgen: panelen buigen bij wind bijvoorbeeld te veel door waardoor vele microcracks (haarscheurtjes in de zonnecellen) kunnen ontstaan.
[caption id=”attachment_212837” align=”alignnone” width=”700”] FlatFix-Wave-stabilisator[/caption]
FlatFix Wave is in nauwe samenwerking met een aantal EPC bedrijven ontwikkeld. Uitgangspositie daarbij was om rekening te houden met de huidige maar vooral ook toekomstige veiligheids- en betrouwbaarheidseisen (denk aan veilig werken op het dak, elektrotechnische veiligheid, garantievoorwaarden, verzekerbaarheid van het project) en technologische ontwikkelingen.
[caption id=”attachment_212838” align=”alignnone” width=”700”] FlatFix-Wave-gepatenteerd-klemsysteem[/caption]
Esdec is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot een wereldwijd, toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie. Uitbreiding naar de Verenigde Staten en andere landen binnen Europa zorgden de afgelopen jaren voor een forse omzet- en personeelsgroei.
Erik Valks, CEO Van ESDEC BV: “Door leidend te zijn in innovatie versterkt ESDEC haar wereldwijde positie. Dit systeem zet na anderhalf jaar ontwikkeling een nieuwe standaard neer, omdat het wensen van directe gebruikers en andere stakeholders verenigt. Niet alleen voor Nederland maar conform internationale normen.”
Meer informatie op https://www.esdec.com