Afbeelding
Allimex_logo-zonnepanelen

waarom kiezen voor een inlegsysteem bij het plaatsen van zonnepanelen?

installatie
Bij de keuze van een zonnepaneel wil iedereen het hoogste vermogen, de mooiste panelen en de beste omvormer. Het is echter ook belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief  montagesysteem dat de volledige installatie ondersteunt. Daarbij is er een belangrijk verschil tussen geklemd/opdak en inlegsysteem.
Veelzijdig met betere prestaties Het inlegsysteem is een montagesysteem voor bijna alle typen schuine daken waarbij de zonnepanelen in de profielen worden gelegd. Het is dus niet nodig om de panelen te klemmen of te schroeven. Daarmee vermindert de afstand tussen de panelen, kan er daardoor meer dakoppervlak effectief benut worden,  meer energie uit het systeem gehaald worden en verhoogt de uitstraling van de installatie. Bij het inlegsysteem zijn er minder componenten nodig waardoor ook de montagetijd én installatiekosten gereduceerd worden.
Aangezien de panelen ingelegd en niet geschroefd worden d.m.v. klemmen, vermindert de kans op microcracks. Deze microcracks kunnen ontstaan door het klemmen van het paneel, wat kan resulteren in schade aan het paneel. Daarnaast hebben de panelen zonder de klemmen ook meer ruimte om te krimpen of uit te zetten als gevolg van temperatuurschommelingen.
Verhoogd inlegprofiel De nieuwe inspectieregeling scope 12 moet voor heel wat verbetering zorgen in de solar sector. Het nieuwe systeem wordt opgenomen in de voorwaarden van de meeste verzekeraars. Hiermee worden de huidige tekortkomingen en risico’s van de solarinstallaties tot een minimum beperkt. “Allimex Green Power heeft hier medio april op ingespeeld en het verhoogde inlegprofiel ontwikkeld”, aldus Stephan Quack, Sales Manager Allimex Green Power Nederland. “Enkele voordelen van dit verhoogde profiel zijn de extra ruimte voor de optimizer, meer ventilatieruimte onder de panelen en de mogelijkheid om de optimizer vast te zetten aan de rail. De draadgoot van 35 mm past hier ook volledig onder wat resulteert in een optimaal kabelmanagement.”
Certificatie Allimex Green Power heeft zijn inlegsysteem volledig gecertificeerd. Concreet betekent dit dat het inlegsysteem uitgebreid getest is inzake wind en trekkrachten. Dit is getest op enkel- als dubbellaags montage alsmede in portrait en landscape paneelopstelling op verschillende dakoppervlakken. “Naast de certificering geven we, net als op al onze montagesystemen, 25 jaar garantie die tevens voldoen aan alle Europese normeringen” stelt Stephan Quack.
“Door de snelheid van dit inlegsysteem van Allimex Green Power kunnen wij altijd een zeer scherpe prijs op onze montagesystemen bieden. Dit komt vervolgens tot een juiste prijs/kwaliteit verhouding aan onze klanten” besluit Erwin Mol van HG Zonnepanelen.
www.allimex-greenpower.nl