SMA ondersteunt installateur en eindklant met twee nieuwe SMA apps

installatie
Zonne-energie rendabel opwekken, opslaan en beheren: SMA stelt het gloednieuwe SMA Energy Systems aan u voor. Dankzij deze nieuwe benadering wordt elke zonnestroominstallatie eenvoudig aangepast aan de wens van de klant. Een modulaire uitbreiding met energiebeheer of opslag is op elk moment mogelijk, en dit voor zowel huishoudelijke, commerciële als industriële toepassingen.
SMA focust meer dan ooit op een volledige 360° ondersteuning voor de installateur. De brede en gekende service die SMA biedt, is dit jaar uitgebreid met de komst van twee nieuwe apps.
De SMA 360° app voor zonnestroominstallateurs bevat de complete ondersteuning – van planning tot werking en service - in één handige mobiele tool. SMA steunt de installateur in elke stap en vergemakkelijkt zijn dagelijkse werkzaamheden.  Zo kan hij met de app in een paar klikken een professionele offerte aanmaken. De klant zal aangenaam verrast zijn: in een mum van tijd ontvangt hij een voorstel en ontwerp in zijn mailbox, inclusief een efficiëntieberekening. Nieuwe functies zoals een QR-codescan voor inbedrijfstelling en opvolging zorgen daarnaast voor een maximaal comfort van de installateur. Verder heeft hij ook steeds de meest recente technische informatie bij de hand en kan hij meer en sneller service bieden aan zijn klant. Met de SMA 360° app kunnen installateurs hun verkoopgesprekken optimaliseren en een efficiëntere service verlenen. Dit betekent dat installateurs zich op een professionele manier bij de klant kunnen presenteren.
Daarnaast is de gloednieuwe SMA Energy app voor eindklanten vanaf nu beschikbaar voor download. Dankzij deze app kunnen eigenaars van zonnestroominstallaties hun zelf opgewekte zonne-energie nog duurzamer gebruiken en hebben ze altijd zicht op hun zonnestroominstallatie. Eigenaars kunnen hun energie visualiseren en de opwekking en het verbruik van hun zonne-energie bekijken. Bovendien kunnen gebruikers het oplaadproces van hun elektrische voertuig via de SMA EV Charger met de app comfortabel via hun smartphone regelen. Tegelijkertijd hebben ze alle relevante informatie over hun SMA Energy systeem in één oogopslag en kunnen ze hun energiebalans op elk moment optimaliseren en aansturen. Meer onafhankelijkheid en beter beschermd tegen stijgende energiekosten dankzij een app voor de overgang naar duurzame energie bij de eindklant thuis.
Beide apps zijn beschikbaar voor download in de App Store en de Google Play store.
Meer informatie: https://www.sma-benelux.com/producten/apps-en-software