Nieuwe VRF-modellen met R32 koudemiddel, een stap in de goede richting

installatie
Mitsubishi Heavy Industries (MHI) heeft zes uitvoeringen van hun bestverkopende product, de KX Micro, vernieuwd. Deze units zijn nu voorzien van het duurzame koudemiddel R32.
  • Het vernieuwde assortiment omvat zes modellen buitenunits, elk met een enkele ventilator en geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes.
  • Het assortiment omvat drie modellen met drie verschillende vermogensniveaus, elk in 230V of 400V uitvoering.
  • De units blijven uitgevoerd met een enkele ventilator om zo hun kleine en lichtgewicht formaat te behouden, ook zijn er verdere efficiëntieverbeteringen doorgevoerd.
MHI lanceert de vernieuwde VRF-modellen, die gebruik maken van het duurzame R32 koudemiddel, specifiek voor de Europese markt. STULZ Groep B.V. zal deze units per direct in Nederland verkopen. De vernieuwde VRF-modellen zijn vanaf heden leverbaar en beschikken over een capaciteit van 11,2, 14,0 of 15,5 kW. Elk verkrijgbaar in een 230V uitvoering, gebruikelijk in gewone huizen of in 400V uitvoering, een spanning die in fabrieken en andere gebouwen, die veel elektriciteit verbruiken voorkomt.
Nu steeds meer landen over de hele wereld overschakelen op koudemiddelen met minder impact op het milieu, zullen de vernieuwde VRF-modellen met R32 inspelen op de daling van het gebruik van het in Europa meest toegepaste koudemiddel R410A en hierdoor een positieve bijdrage leveren aan het milieu.
De KX Micro units blijven uitgevoerd met een enkele ventilator om hun kleine en lichtgewicht formaat te behouden. Het koudemiddelcircuit in de buitenunit is echter aangepast aan het R32 koudemiddel en de prestaties van de warmtewisselaar zijn verhoogd, waardoor de efficiëntie van de unit verder is gemaximaliseerd. Een andere innovatie is onder meer het updaten van de compressormotor van een “distributed” wikkelingstype naar een “concentrated” wikkelingstype. De nieuwe compressormotor verbetert de prestaties van de unit bij een gemiddelde capaciteit en verlaagt het stroomverbruik in stand-by modus door een grotere efficiëntie.
R32 koudemiddel heeft een ozonafbrekend vermogen (ODP) van 0 en een derde van het aarde opwarmingsvermogen (GWP) van het conventionele R410A koudemiddel.
Deze duurzame oplossing valt verder op door zijn hoge warmteoverdrachtsefficiëntie en uitstekende veiligheids- en milieuprestaties.
Maatregelen om klimaatverandering te voorkomen zijn wereldwijd toegenomen als reactie op de herziening van het Protocol van Montreal in oktober 2016 in Kigali. De vraag om bestaande systemen om te bouwen naar het R32 koudemiddel en andere vervangers, vooral voor airconditioning buitenunits voor meerdere ruimtes, zal naar verwachting in de toekomst verder toenemen. MHI zal zich concentreren op de ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke airconditioningapparatuur, waaronder units voor winkels en kantoren, en units voor (bedrijfs)gebouwen.
STULZ Groep B.V. neemt een proactieve houding aan op het gebied van duurzaamheid en het milieu. De vernieuwde KX Micro is hierin een stap in de goede richting.
Meer informatie: https://www.stulz-benelux.com
bedrijfspagina Stulz